Annonce
Skjern

Mølle-modstandere afleverer "bitter-kage" på Rådhuset

Ingen kan være i tvivl om, hvad de protesterende i Sdr. Vium-området mener om udsigten til flere vindmøller på Lønborg Hede. Illustration fra underskriftslisten.

Naboer vil ikke have flere vindmøller ved Lønborg Hede - har samlet underskrifter ind og bagt protest-kage.

RINGKØBING/SDR. VIUM: Formanden for teknik- og miljøudvalget Ole Kamp (V) modtager i eftermiddag en kage.

Ikke en hvilken som helst kage - en "bitter-kage".

Kagen er bagt af Vikie Trelborg, Sdr. Vium, og den bliver afleveret på Rådhuset i Ringkøbing sammen med en stribe underskrifter fra mere end 100 borgere, der er modstandere af, at der rejses flere vindmøller på Lønborg Hede.

- Vi kører jo på 10. år med vindmølleprojekter i Sdr. Vium. Og da vi har fanget, at det er populært at finde en anledning til at give kage i Venstre, så har vi besluttet, at Ole Kamp skal have en "bitter-kage" af os," siger Vikie Trelborg.

- Lønborg Hede 2 har jo været stemt ned engang, men er dukket op igen. Gad nok vide, hvor mange gange, man kan trække den samme kanin op af hatten, tilføjer hun.

- Vi er efterhånden så trætte af det her. Vi synes ikke det er sjovt. Det er, som om politikerne er ligeglade med lokalsamfundet, når de rejser vindmøller.

Annonce

"Domineret" af møller

Baggrunden for protesten er, at kommunen planlægger en udvidelse af vindmølleområdet ved Lønborg hede fra syv til 20 møller. Udvidelsen sker nord, øst og syd for de eksisterende møller. Projektet er i høring nu.

Møllerne bliver "visuelt meget dominerende for Sdr.Vium og omegn", mener de 114 borgere, der har skrevet under på protesten.

Mange naboer i et stort område vil blive generet af støj, frygter de også. Udvidelsen har tidligere været stemt ned i byrådet, og underskriverne finder det "frustrerende, at disse vindmølleprojekter tages op igen og igen".

"Det er ikke det vi har brug for i Sdr.Vium" skriver de.

I protesten hedder det også:

"Vi mener, at vores lokalområde med tre vindmøllefelter omkring Sdr. Vium allerede er betydeligt domineret af store møller, og at der derfor ikke er plads til flere."

De mener, at statens anbefalede afstandskrav mellem vindmøllefelter bliver overtrådt, og opfordrer medlemmerne af byrådet til "at tage hensyn til borgerne i området og stemme nej til forslaget om en udvidelse."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester beder om ekstern undersøgelse i Ørskov-sag: Kan ikke leve med beskyldninger

Annonce