Annonce
Skjern

Mølle-modstandere afleverer "bitter-kage" på Rådhuset

Ingen kan være i tvivl om, hvad de protesterende i Sdr. Vium-området mener om udsigten til flere vindmøller på Lønborg Hede. Illustration fra underskriftslisten.

Naboer vil ikke have flere vindmøller ved Lønborg Hede - har samlet underskrifter ind og bagt protest-kage.

RINGKØBING/SDR. VIUM: Formanden for teknik- og miljøudvalget Ole Kamp (V) modtager i eftermiddag en kage.

Ikke en hvilken som helst kage - en "bitter-kage".

Kagen er bagt af Vikie Trelborg, Sdr. Vium, og den bliver afleveret på Rådhuset i Ringkøbing sammen med en stribe underskrifter fra mere end 100 borgere, der er modstandere af, at der rejses flere vindmøller på Lønborg Hede.

- Vi kører jo på 10. år med vindmølleprojekter i Sdr. Vium. Og da vi har fanget, at det er populært at finde en anledning til at give kage i Venstre, så har vi besluttet, at Ole Kamp skal have en "bitter-kage" af os," siger Vikie Trelborg.

- Lønborg Hede 2 har jo været stemt ned engang, men er dukket op igen. Gad nok vide, hvor mange gange, man kan trække den samme kanin op af hatten, tilføjer hun.

- Vi er efterhånden så trætte af det her. Vi synes ikke det er sjovt. Det er, som om politikerne er ligeglade med lokalsamfundet, når de rejser vindmøller.

"Domineret" af møller

Baggrunden for protesten er, at kommunen planlægger en udvidelse af vindmølleområdet ved Lønborg hede fra syv til 20 møller. Udvidelsen sker nord, øst og syd for de eksisterende møller. Projektet er i høring nu.

Møllerne bliver "visuelt meget dominerende for Sdr.Vium og omegn", mener de 114 borgere, der har skrevet under på protesten.

Mange naboer i et stort område vil blive generet af støj, frygter de også. Udvidelsen har tidligere været stemt ned i byrådet, og underskriverne finder det "frustrerende, at disse vindmølleprojekter tages op igen og igen".

"Det er ikke det vi har brug for i Sdr.Vium" skriver de.

I protesten hedder det også:

"Vi mener, at vores lokalområde med tre vindmøllefelter omkring Sdr. Vium allerede er betydeligt domineret af store møller, og at der derfor ikke er plads til flere."

De mener, at statens anbefalede afstandskrav mellem vindmøllefelter bliver overtrådt, og opfordrer medlemmerne af byrådet til "at tage hensyn til borgerne i området og stemme nej til forslaget om en udvidelse."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce