Ringkøbing-Skjern

Møgvejr gav færdselspoliti dårlige vilkår

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er der ubetinget vigepligt og fuld stop, når man ser sådan et skilt. Foto: Scanpix/Iris
Håndholdte telefoner og for høj fart stod på synderegisteret, da vestjyder blev standset i sidste uge.

RINGKØBING-SKJERN: Da færdselspolitiet i den forgangne uge var på kontrol i Ringkøbing-Skjern Kommune, var det i silende regn og en strid vind.

- Havde det været bedre vejr, havde vi fået flere sager. Vi kunne ikke se gennem ruderne, forklarer politikommissær Jørgen Christensen, der er leder af operativ færdsel ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De forskellige patruljer, der blev sendt til kommunen mandag og onsdag, kom dog ikke tomhændet hjem fra kontrollen, som var en del af en fælles europæisk færdselskontrol.

Fokus var især på brug af sele, håndholdt telefon og generel uopmærksomhed på eksempelvis skilte.

Syv bilister blev taget med en mobiltelefon i hånden, mens ni får en fartbøde. Seks af disse fik endog et klip med på vejen, mens en motorcyklist kørte så stærkt, at han fik en betinget frakendelse af kørekortet på stedet.

Stop og sele

Der blev også skrevet syv selesager, hvoraf den ene handlede om et barn, der ikke var spændt fast.

Fem bilister blev sigtet for ikke at overholde deres ubetingede vigepligt, heriblandt en lastbilchauffør. Det drejede sig blandt andet om, at bilister ikke stoppede helt op ved fuld stop-skilte.

- Man skal holde stille og orientere sig, før man kører frem. Der er en årsag til, at skiltet er der, pointerer Jørgen Christensen.

Af øvrige sager var en knallert, der kørte for hurtigt, et vogntog, som ikke var fastspændt ordentligt, en ulovlig overhaling samt fejl og mangler ved to biler.

Civilbiler gav flest

Der var både patruljevogne og civile biler på vejene, og det var de civile færdselsbetjente, der skrev flest sager

- Der er ingen tvivl om, at folk kører pænere, når de ser en patruljevogn, for de civile ser flere overtrædelser, fortæller Jørgen Christensen og tilføjer, at bilisterne ikke skal vide sig for sikre, for de civile biler og motorcyklister fra politiet er på vejene.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce