Annonce
Skjern

Mød Nordeuropas største vingefang ved Skjern Enge

Oplev havørnens imponerende vingefang på Ørnens Dag søndag 23. februar. Foto: Margit Dalberg Johannesen.
Annonce

Skjern: Om vinteren er der rigtig gode muligheder for at opleve havørnens store vingesus over det meste af landet. De prægtige ørne trives i det danske vinterlandskab. Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) frivillige ørne-entusiaster talte i januar 2019 303 havørne og 7 kongeørne i det danske landskab. Andre år har resultatet lydt på op mod 400 overvintrende ørne.

På Ørnens Dag har hele Danmark altså rigtig gode muligheder for at opleve Nordeuropas største rovfugl, havørnen, også kaldet den flyvende dør. Kyndige fuglefolk står klar til at fortælle succeshistorien om havørnen og vise den frem i teleskoper og kikkerter. DOF afholder Ørnens Dag søndag 23. februar kl. 10-13 ved Skjern Enge.

Meget ofte ses havørnen svæve over Hestholmsøen. Deltagerne på Ørnens Dag står i fugleskjulet og har teleskoper med, men opdager DOF ørne andre steder i Skjern Enge vil deltagerne efter anvisning kunne køre ud og forhåbentligt få dem at se. Måske bliver der også mulighed for at se en vandrefalk og årets første rørhøg. Flokke af bramgås, grågås, kortnæbbet gås og sangsvaner kan ses og høres på engene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce