Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mød mig (ikke) i mørket: Ringkøbing og Skjern tændte juletræer på folketomme torve

Flot så det ud, juletræet i Ringkøbing. Men for engangs skyld blev det tændt, uden at ret mange overværede det. Foto Søren Palmelund.
Normalt er juletræstændingerne i kommunens to største byer festlige affærer, der trækker masser af mennesker. Men i år var det en anden sag; både i Ringkøbing og Skjern måtte de julebegejstrede nøjes med at følge begivenhedernes gang på nettet.
Annonce

INGKØBING/SKJERN: "Mød mig i mørket", sang Malurt som bekendt; og på dette tidspunkt af året plejede massevis af borgere i Ringkøbing og Skjern at gøre netop det for at opleve byernes juletræer blive tændt.

Men i dette Coronaens År kunne rockklassikeren passende omskrives til "Mød mig IKKE i mørket". I år måtte folk i Ringkøbing og Skjern nemlig nøjes med at opleve den festlige begivenhed på internettet, hvor juletræstændingerne blev streamet.

Julemanden i studiet på Torvet i Ringkøbing sammen med nissepigerne. Foto Søren Palmelund.

- Vi har valgt at lave en virtuel juletræstænding i år, og flyttet den over på Handelsforeningens Facebook-side, fortalte Ringkøbings købstadschef, Jacob Muldkjær Rasmussen, tidligere på dagen Dagbladet.


Vi har valgt at lave en virtuel juletræstænding i år, og flyttet den over på Handelsforeningens Facebook-side.

Jacob Muldkjær Rasmussen, købstadschef i Ringkøbing.


Også i Skjern var pladsen omkring juletræet spærret af, så forsamlingsforbuddet kunne overholdes. Til gengæld kunne byens borgere møde julemanden og nissemor, der kørte i hestevogn ad en på forhånd fastlagt rute, og Skjern Garden og fløjtespillere fra Ringkøbing-Skjern Kulturskole underholdt med musik i midtbyen.

I Skjern klarede julemanden tændingen af træet fra en lift. Foto Søren Palmelund.

Skjern Handelsforening havde opfordret folk til at møde op langs ruten - selvfølgelig med corona-sikker afstand - for at være med til at skabe julestemning, og der var faktisk temmelig mange mennesker i byen; også en del omkring banegårdspladsen, da træet skulle tændes, men slet ikke noget, der lignede "det sædvanlige".

Annonce

Spredt orden

I Ringkøbing var der ikke nær så mange mennesker i gaderne som i Skjern, da der skulle blus på træet.

Julemanden kører gennem Skjern og hilser på folket. Foto Søren Palmelund.

Men klokken 18.30, da lyset i både juletræet og de faconklippede træer, der kranser Torvet blev tændt, var der dog mødt en håndfuld op, der stod spredt langs den udspændte minestrimmel, som markerede, at Torvet ikke måtte betrædes.

Mens der altså kun var få fysiske tilskuere til stede - under normale omstændigheder ville folk have stået som sild i en tønde -fulgte næste 400 personer livestreamingen, der blev transmitteret fra "nissestudiet" på Torvet, da julemanden tændte for kontaken.

Kun få fulgte træets tænding i Ringkøbing. Men næsten 400 fulgte livestreamingen. Foto Søren Palmelund.

Efter træet var tændt, fulgte et online-julebanko for børn med masser af præmier, og sådan blev julemåneden - corona-epidemi eller ej - alligevel skudt i gang i både Ringkøbing og Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce