Annonce
Tarm

Mød Ghita Nørby på Mejeriet

Ghita Nørby og musiker Lars Hannibal optræder sammen på Mejeriet. PR foto

Tarm: Torsdag 20. februar kl 19.30 kan man møde skuespiller Ghita Nørby og musiker Lars Hannibal på Mejeriet. Det bliver en kombination af foredrag og musik.

Det bliver et foredrag om Ghita Nørbys liv og hendes lange karriere som skuespiller. Gennem dette foredrag vil der være musikledsagelse, og ved hjælp af de smukke toner fra Lars Hannibal vil der blive sørget for et godt arrangement for publikum.

Det bliver et program fyldt med overraskelser, lover Mejeriet i en pressemeddelelse. Ghita Nørby læser op af eventyr af H.C. Andersen samt fabler af La Fontaine. Lars Hannibal udfører smukke guitar highlights som for eksempel temaet fra Deer Hunter.

Så er der også den uforudsigelige del af arrangementet, hvor de to kunstnere har samtaler om de aktuelle emner, der optager dem indenfor kunst og kultur. Samt Ghita Nørbys refleksioner over sin lange karriere og roller indenfor film, TV og teater - og hendes ærlige tanker over et langt liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce