Annonce
Ringkøbing

Mød forfatteren bag "Under samme måne"

Forfatteren Karsten Skov beskæftiger sig i sit forfatterskab med historier, der tager udgangspunkt i den dansk-tyske fortælling. PR-foto
Annonce

RINGKØBING: Onsdag den 20. januar indbyder Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne til foredrag med lektor og forfatter Karsten Skov i Ringkøbing Rådhushal. Karsten Skov fortæller ved foredraget om sin nyeste roman ”Under samme måne”, hvor læseren følger den 18-årige Erikas flugt fra Königsberg til Danmark. I vinteren 1945 begiver flere end 2,5 millioner tyske kvinder, børn og oldinge fra de østlige egne af Tyskland sig på flugt fra de russiske styrkers umådelige brutalitet. 255.000 af disse flygtninge ender deres færd i Danmark i krigens sidste måneder. De bliver indkvarteret på skoler, landbrugsskoler, kaserner og andre offentlige bygninger til stor fortrydelse for den danske befolkning.

Her møder den tyske flygtning Erika, den unge dansker Carl, og de forelsker sig. Mere end 70 år efter krigen mødte Karsten Skov, Carl og Erika. De fortalte deres fantastiske historie, som Karsten Skov brugte som grundlag til romanen "Under samme måne".

I dette foredrag vil forfatteren Karsten Skov fortælle om sit forfatterskab, der oftest tager udgangspunkt i den dansk-tyske fortælling. Han vil kort komme ind på romanerne ”Knacker” og ”Enkeland”, der foregår under 1.Verdenskrig, for derefter at fortælle om baggrunden og tilblivelsen af "Under samme måne".

Billetter kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Annonce