Annonce
Hvide Sande

Mød den nye leder af Masterclass: Sigrid kan alle Disney-sange - og deres stemmer

Sigrid Kongshøj-Munch Hvide Sande Masterclass
Sigrid Kongshøj-Munch er klar til at stå i spidsen for sin første Hvide Sande Masterclass. Det er ikke lykkedes hende at få en aftale med den verdensberømte violinist Nikolaj Znaider til at komme og undervise, men hvis hun skulle invitere en kunstner til middag, skulle det være ham.
Annonce

En god søndag for mig, er en dag​, hvor jeg er sammen med min mand, Anton og mine to skønne piger, Thyra på 6 år og Dagmar på 2 år. Vi tager ofte i kirke, og efterfølgende gerne en søndagstur i det grønne eller Zoo.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Skovtårnet på Camp Adventure ved Gisselfeldt. Det er en lille køretur på 8 min / 30 min på cykel fra hvor jeg bor, og man får en helt unik oplevelse. Først ved at gå på en gangsti i den smukke tætte skov, hvor der pludselig står et kolossalt tårn, man bare ikke kunne få øje på i det tætte vildnis. Gangstien bringer en sikkert og støt op gennem trækronerne indtil man til sidst ser en milevid og skøn udsigt over Sydsjælland.

Mit seneste besøg i en kirke var ​i søndags. Vi kommer i en lille dansk ortodoks kirke på Østerbro - Guds Moders Beskyttelse.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være​ en hvilken som helst Disney-sang. Jeg kan alle tekster og stemmer - og jeg er stolt af det :)

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så ville jeg​ tage min familie med til Italien og spise gelato på torvet i Siena, høre udendørs opera i arenaen i Verona og sejle rundt i gondoler i Venedig, og leje et dejligt hus med en lille pool.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være​ Nikolaj Znaider - verdensberømt dansk violinist. Jeg har prøvet at få en aftale i land med hans agent, om at få ham som professorer på et kommende Hvide Sande Masterclass, men det er ikke lykkedes - endnu i hvert fald. Han er vanvittig dygtig, og jeg har i ung alder været til masterclasses ved ham, som på mange måder har været den grundlæggende faktor til, hvorfor jeg er musiker i dag.

Det irriterer mig helt vildt når ​jeg taber i brætspil. Og især hvis jeg bliver hånet. For eksempel i Æsel-spil. Vi har sågar indført en æseldragt man skal putte på, hvis man har fejlet. - Det er det værste.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er​ at jeg er god til at holde mange bolde i luften, og også takle de skæve af slagsen. Det kan godt være svært når man har en Pandemi, der ånder en i nakken, men jeg prøver at bevare roen og overblikket.

Og min svage side er: ​Jeg har aldrig scoret et mål i fodbold. Jeg kan huske jeg havde fodbold som valgfag i 9. Klasse, og hele det semester lykkedes det mig ikke at ramme målet en eneste gang og jeg blev altid valgt til sidst.

I næste uge ser jeg frem til​ at Hvide Sande Masterclass løber af stablen. Jeg ser frem til at møde de 19 unge musikere, de 5 professorer og også de 2 violinbyggere der også kommer forbi. Jeg er spændt på at byde velkommen til de 8 koncerter og håber der kommer en masse og hører koncerterne.

Personen

ALDER: 30 år PRIVAT: Gift med Anton. Sammen har de døtrene Thyra 6 år og Dagmar 2 år.

PROFESSION: Klassisk musiker. Bratsch og violin. Underviser på Tårnby Musikskole og er projektleder af Hvide Sande Masterclass.

HJEMBY: Haslev, opvokset i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce