Annonce
Ringkøbing

Mægler inden budrunde på klitgård: Du skal have idéen - og selvfølgelig også pengene

Steen Krog fra Borbjerg ved Holstebro var én af mange interesserede, der kiggede inden for ved et åbent hus-arrangement på 'Strandgaarden' nord for Søndervig i januar 2020. I dag - et år senere - er den firelængede gård klar til at blive solgt i udbud. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fredag 5. februar er der frist for at byde på 145 år gammel klitgård nord for Søndervig. Erhvervsmægler på projektet har fået de første tilkendegivelser.

Husby Klit: Hvad skal en 145 år gammel klitgård på adressen Husby Klitvej 5 byde på i fremtiden?

Det kunne være ferielejligheder, et hyggeligt bed & breakfast eller måske et sted til afholdelse af kulturelle arrangementer.

Det var i hvert fald tanker af den slags, der blev luftet, da der i weekenden var åbent hus på 'Strandgaarden' 10 minutters kørsel nord for Søndervig.

- Der er nogle, der har konkrete idéer. Og der er så mange, der synes, at 'det her skal bare bevares' - at det er for god en ejendom til, at den bare skal stå og falde sammen.

Sådan siger erhvervsmægler hos Nordicals i Holstebro, Lone Futtrup, der fredag og lørdag bød interesserede velkommen til vestkysten. Flest gæster kom der om lørdagen, hvor 36 personer kiggede inden for i de historiske omgivelser på kanten af Vesterhavet.

Forude venter nu en budrunde, hvor fristen løber frem til fredag 5. februar klokken 12.

Annonce

Pris på 1.895.000 kroner

Da 'Strandgaarden' for et år siden blev sat til salg, lød salgsprisen på 1.895.000 kroner, men på baggrund af stor interesse besluttede ejeren, Freja Ejendomme i København, at sælge i udbud.

Salgsprocessen er trukket i langdrag, da et utæt oliefyr på den gamle klitgård gjorde det nødvendigt at gennemføre en oprensning på en del af den 15.000 kvadratmeter store grund.

Den firelængede gård, der er opført i 1875, har et boligareal på 100 kvadratmeter. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Blandt de, der var på besøg enten fredag eller lørdag, var der også nogle, der blot ønsker at sikre sig privat brugsret over gården, der har i alt 767 kvadratmeter under stråtag, hvoraf 100 kvadratmeter er egentlig boligareal:

- Inden, man afgiver sit bud, opfordrer vi til, at man finder ud af, hvad man kan og må med ejendommen. Vi kan og må ikke give et entydigt svar. Man skal søge oplysninger hos kommunen og hos fredningsmyndighederne. Men heldigvis er lokalplanen ret bred, siger erhvervsmægler Lone Futtrup.

I Ringkøbing-Skjern Kommunes lokalplan for området bliver det blandt andet forklaret, at 'byrådet kan efter konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde tillade en anvendelse, der vil kunne indrettes med respekt for klitgårdens arkitektur og omgivelser.'


Inden, man afgiver sit bud, opfordrer vi til, at man finder ud af, hvad man kan og må med ejendommen

Lone Futtrup, erhvervsmægler, Nordicals


I den sammenhæng nævnes det, at 'Strandgaarden' eksempelvis kan anvendes til mindre håndværks- og værkstedsvirksomhed, lager- og kontorvirksomhed, liberale erhverv samt kursus- og undervisningsvirksomhed.

Annonce

Restaurant eller café

Vigtigst for en potentiel køber af ejendommen er det måske, at lokalplanen også tillader 'fritids-, turist- og kulturorienterede formål såsom antikhandel, gallerier og andre lignende udvalgsvarebutikker, kunsthåndværk og lignende, arbejdende værksteder samt restaurations- og cafévirksomhed'.

I lokalplanen bliver det også pointeret, at der på ejendommen højst må indrettes 10 boliger, hvoraf to kan have status af helårsbolig.

- Jeg forventer ikke, at der kommer voldsomt mange bud, men der kommer bud. Jeg har fået nogle tilkendegivelser, siger Lone Futtrup og tilføjer:

- Det er så speciel en ejendom, og det er i den grad et livsstilsprojekt. Det er et kæmpe projekt. Du skal have idéen og selvfølgelig også pengene.

- Det er så speciel en ejendom, og det er i den grad et livsstilsprojekt, siger erhvervsmægler hos Nordicals i Holstebro, Lone Futtrup. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Ifølge en bygningsrapport skal den kommende ejer af 'Strandgaarden' forvente, at der - udover købsprisen - skal investeres yderligere omkring 2,5 millioner kroner i nødvendige istandsættelser.

Freja Ejendomme skal give de, der byder på den 145 år gamle klitgård, en tilbagemelding senest onsdag 17. februar.

Strandgaarden

'Strandgaarden', der er en firelænget bondegård med adresse på Husby Klitvej 5, er opført i 1875.

Ejendommen har et boligareal på 100 m², og alt i alt er der 767 m² under tag.

Gården ligger på en grund, der er godt 15.000 m² stor.

Ringkøbing-Skjern Museum drev i en årrække 'Strandgaarden' som besøgsattraktion, men lejemålet blev opsagt pr. 1. januar 2018.

Det er selskabet Freja Ejendomme, der står for salget af den historiske gård ved Vesterhavet.

Den officielle salgspris lyder på 1.895.000 kroner, men på baggrund af stor interesse er det besluttet at sælge den stråtækte gård i udbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Annonce