Annonce
Skjern

Måske skal der skåles: Stauning Whisky nomineret til pris for fin arkitektur

Nybyggeriet hos Stauning Whisky er tegnet af Aarhus-firmaet LOOP Architects. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Stauning Whisky og LOOP Architects er nomineret til Tyndpladeprisen 2019, der er på 100.000 kroner. Vinderen kåres i midten af november.

Stauning: Stauning Whiskys nybyggeri er kommet i fint selskab med det imponerende Axel Towers i hjertet af København.

I selskab med et tredje byggeri, Køge Nord Station, er Stauning og Axel således nomineret til Tyndpladeprisen 2019, der som formål har at belønne fremragende arkitektonisk anvendelse af tyndplade.

Konkurrencen opererer med tre kategorier - kultur, bolig samt erhverv - og det er i sidstnævnte kategori, at Stauning Whisky optræder.

En tyndplade er kort fortalt en plade af fortrinsvis stål, aluminium eller zink. Én af de helt store forbrugere af tyndplader er bilindustrien.

Sideløbende med selve hovedkonkurrencen er der som noget nyt også indført en publikumspris, hvor vinderen bliver det projekt, der får flest stemmer fra folket.

Som whisky-virksomheden muntert skriver på Facebook, er det dermed muligt - for første gang siden 1935 - at stemme på Stauning. Det var dengang, Thorvald Stauning og Socialdemokratiet under sloganet 'Stauning eller kaos' gik til valg og opnåede flere end 46 procent af stemmerne.

Annonce

Matcher whiskyen

Tyndpladeprisen er på 100.000 kroner, og hvis dommerne ender med at udpege nybyggeriet hos Stauning Whisky som det bedste projekt, går pengene til Aarhus-firmaet LOOP Architects.

I konkurrence-beskrivelsen af domicilet i det vestjyske hedder det blandt andet: 'Tilgangen til byggeriet har, ligesom produktionen af whiskyen, været gennemsyret af en helhedstænkning og frem for alt en stræben efter bæredygtige, energioptimerende og lokale løsninger. I sin enkelhed skal byggeriet matche whiskyens høje kvalitet - og understørre produktets historie og fortælling.'

Blandt de otte dommere er kunstner Bjørn Nørgaard samt stadsarkitekter fra Aarhus, Aalborg og København.

De forskellige priser bliver uddelt 14. november.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Norddjurs

Sejlere kæmpede for livet i otte timer på vej mod Bønnerup Havn: - Ingen vidste hvor vi var

Annonce