Annonce
Ringkøbing

Måske skal der skåles: Nu kan der stemmes på fantastiske fællesskaber

Billedet her - med viceborgmester Søren Elbæk til højre - blev taget 20. juni, da InWestjylland afviklede klubbens første arrangement, der bød på forskellige former for vandsport på Ringkøbing Fjord. Arkivfoto: Jørgen Kirk
InWestjylland, der er en klub for unge mellem 20 og 35 år i Ringkøbing-Skjern Kommune, er nomineret i en konkurrence med en præmiesum på 100.000 kroner.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Som ansat i Ringkjøbing Landbobank har Emma Kaasgaard en god fornemmelse af, hvad 100.000 kroner er for en størrelse. Og hun er fuldt ud klar over, at det er sådan et beløb, der er på spil i konkurrencen 'Fantastiske Fællesskaber', som blandt andre TV MidtVest står bag.

Her repræsenterer Emma Kaasgaard et godt lod, da det var hende, der i sin tid fik idéen til at skabe InWestjylland; en klub, der henvender sig til unge mellem 20 og 35 år i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sammen med fire andre projekter er InWestjylland nomineret til at vinde den regionale udgave af 'Fantastiske Fællesskaber', der bliver afgjort ud fra folkets sms-stemmer. Hvis man ønsker at sende sin opbakning i retning af InWestjylland, skal man i en sms skrive MV 3 og sende beskeden til 1272.

For de, der gerne vil have et indtryk af, hvad den vestjyske klub står for, er det muligt at finde en præsentationsvideo på tv-stationens hjemmeside.

De nominerede er

Disse fem projekter er nomineret i konkurrencen 'Fantastiske Fællesskaber', der er udskrevet af TV MidtVest:

InWestjylland: Fællesskab for unge mellem 20 og 35 år i Ringkøbing-Skjern-området. Fællesskabets formål er at skabe aktiviteter, der samler, fastholder og tiltrækker unge til området.

Brande Gymnastik- og Ungdomsforening: Idrætsforening, der - udover at tilbyde stribevis af forskellige aktiviteter i Brande - også forsøger at få byens mange udenlandske borgere til at blive en del af det danske foreningsliv.

Falling Knights MC: Motorcykelklub, der er opstået i Thy, men senere har bredt sig til blandt andet Mors. Klubbens medlemmer har flere gange taget ældre mennesker fra områdets plejehjem med på tur.

Pen15 United: Fodboldklub for piger, der går på Herning Gymnasium. Klubben endte i dens første sæson med en målscore på minus 65 - alligevel kæmper pigerne videre.

Idom-Råsted Borgerforening: I byerne Idom og Råsted, der ligger lige uden for Holstebro, er der gang i et væld af forskellige ting. Byen og borgerforeningen er blandt andet ved at arbejde med en ny vision: 'Fra hver har sit eget, til sammen har vi meget.'

Annonce

Vandsport på fjorden

InWestjylland debuterede med sit første arrangement 20. juni, hvor omkring 100 unge hyggede sig med forskellige former for vandsport ude på fjorden foran rådhuset i Ringkøbing, og i starten af oktober mødtes det unge fællesskab i forbindelse med en håndboldligakamp i Skjern.

Da juryen bag 'Fantastiske Fællesskaber' nominerede den vestjyske klub, lød det blandt andet sådan her i begrundelsen:

- Det er noget, der i den grad er behov for. Selv om, man flytter tilbage til den by, man er vokset op i, eller aldrig er flyttet derfra, så har man brug for et fællesskab som ung. Mange af de jævnaldrende, man kendte som barn, bor måske ikke i området længere.

Det er muligt at stemme på sin favorit frem til 17. november, hvorefter den regionale vinder kåres. Sidste år gik sejren til landsbyen Mejrup ved Holstebro; med et projekt, der bar titlen 'Det nære i det store.'

Blandt de andre nominerede er en idrætsforening i Brande og en fodboldklub i Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce