Sport

Målhelten Højbjerg vil tage god moral med til Schweiz

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Indstillingen i slutfasen af generalprøven mod Kosovo skal tages med til Schweiz, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Landsholdsspilleren Pierre-Emile Højbjerg er ikke imponeret af den danske indsats i torsdagens 2-2-kamp mod Kosovo, men hæfter sig ved, at danskerne trods modgang ikke lagde sig ned til sidst, men kæmpede videre.

Og det var takket være den indstilling, at han til sidst kunne blive spillet fri i feltet, så han kunne udligne til slutresultatet. Det var ifølge Højbjerg vigtigt at få bekræftet før tirsdagens EM-kvalifikationskamp i Schweiz.

- Vi kom bedre med mod slutningen, og der viste vi moral og karakter. Det er det vigtigste, vi kan tage med til Schweiz. Vi tabte ikke, og det viser, at der er bid i holdet, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Han anerkender dog, at det er et fair spørgsmål, om landsholdsspillerne i perioder af torsdagens kamp allerede havde tankerne rettet mod Schweiz.

- Vi prøver altid at holde fokus på, hvor vi er lige nu, men vi vidste godt, at det var en forberedelseskamp i forhold til på tirsdag. Men når man går ind på banen, så bliver man nødt til at være dedikeret og professionel.

- Det var vi, men man kan godt spørge, om vi var det nok, siger Højbjerg.

Han deler roser ud til Kosovo, der viste, at det ikke er en modstander, man bare lige slår.

- De kom foran to gange og spillede med et overskud og lavede "fodroulader" i eget hjørne. Så de gik uimponerede ind til kampen, og vi skal også give dem cadeau, siger Højbjerg.

- Men hvis man vil noget i landsholdsregi, så skal man også kunne slå et hold som Kosovo, tilføjer han.

Med sit mål i det andet minut af tillægstiden sørgede Højbjerg for, at fodboldlandsholdet under Åge Hareides ledelse forlængede stimen af kampe uden nederlag i ordinær spilletid til 25 kampe.

Han føler sig dog ikke som den store frelser.

- Arh, jeg er ikke en helt. Men jeg synes jo, det er dejligt, at jeg kunne være med til at bidrage til et godt resultat - eller måske ikke et godt resultat, men det var bedre end et nederlag, siger Pierre-Emile Højbjerg.

/ritzau/

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce