Annonce
Sport

Målhelt får fri: Har misset en tredjedel af min søns liv

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Yussuf Poulsen er glad for, at Åge Hareide har givet landsholdsspilleren mere tid til at se sin nyfødte søn.

Det er glædelige omstændigheder, der sikrer landsholdets målscorer i 1-0-sejren over Schweiz, Yussuf Poulsen, et par fridage, da han søndag formiddag som en af tre spillere er rejst hjem fra landsholdslejren inden tirsdagens testkamp mod Luxembourg.

Han skal hjem til sin nyfødte søn og forlovede i Leipzig.

- Der er ikke noget fysisk i vejen. Jeg har lige fået et barn for tre uger siden, og jeg vil bare gerne hjem og have de få fridage, som man kan få i en klub, der spiller Bundesliga og Champions League.

- Det er hårdt at være væk som nybagt far. Jeg har været væk i en uge nu, og det er en tredjedel af min søns liv, så det er lang tid. Men nu kommer jeg hjem og får et par fridage med ham og min forlovede, så det bliver super.

- Med landsholdet er man væk i mange dage, og i starten går børns udvikling super hurtigt, og der er da nogle ting, jeg går glip af. Men sådan er vilkårene, siger Yussuf Poulsen.

Han er glad for, at Åge Hareide er med på at give ham pause i tirsdagens kamp. Et lille åndehul er også nødvendigt for at sikre, at angriberen kan holde niveau over en hel sæson.

- Hvis man kunne spille 60 kampe på en sæson på 100 procent, så ville jeg helt sikkert vælge kampen på tirsdag til, for jeg vil spille alle de landskampe, jeg overhovedet kan, for jeg elsker at spille på landsholdet.

- Men jeg ved bare ud fra de sidste to sæsoner, hvor jeg også har spillet europæisk, at min form falder. Jeg skal vælge nogle pauser, og det er nemmere at vælge pausen i en træningskamp end i en bundesligakamp eller EM-kvalifikationskamp, siger Yussuf Poulsen.

Jens Stryger Larsen og Andreas Christensen rejser også hjem fra landsholdet inden tirsdagens testkamp mod Luxembourg. Det var ikke muligt for pressen at interviewe dem søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce