Ringkøbing-Skjern

Pladsmangel i børnehuse: Politikere vil udvide tre steder

Børn og personale mangler plads i tre børnehuse. Genrefoto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Først blev tre børnehuse udvidet med vuggestuepladser, efter dagplejen i området blev nedlagt. Nu er der for lidt plads til børnene - og kommunen står overfor en større millioninvestering.

RINGKØBING-SKJERN: Nogle udgifter kommer temmelig ubelejligt, og det gør det også for børne- og familieudvalget, der i en sparetid har besluttet at sende en anlægsbevilling til budgetkonferencen på 4,7 millioner til at få udvidet tre daginstitutioner.

Årsagen er, at Ådum Børneunivers, Hemmet Børnehus og Holmsland Børnehus har for lidt plads.

Inden for de senere år har de tre institutioner fået en vuggestuegruppe, og da fødselstallet er steget siden i disse områder, er der for alvor blevet pladsmangel.

Faktisk så meget, at Holmsland Børnehus har måttet låne lokaler på plejehjemmet i Kloster, mens Hemmet Børnehus tager på udflugter til deres skovhytte for at lette presset.

- Det er jo rigtig fint, at de tager på udflugt, men på sigt er det ikke en holdbar løsning, siger Trine Ørskov (A), formand for børne- og familieudvalget.

Derfor skal der gøres noget, men det kommer også midt i en tid, hvor kommunen fattes penge og skal gennemføre en stor spareplan. Trine Ørskov lover, at udvidelserne bliver til noget.

- Men spørgsmålet er så, hvornår det bliver til noget, konstaterer hun.

I Ådum Børneunivers kan problemet løses for cirka 300.000 kroner, mens det i Hemmet Børnehus og Kloster Børnehus kræver en udvidelse på cirka 80 kvadratmeter.

Gå tilbage til dagplejere?

I sidste byrådsperiode blev det besluttet at nedlægge dagplejerne i de pågældende områder og i stedet etablere vuggestuepladser i børnehaverne.

Det var en måde at imødegå presset i de mindste institutioner på, for dagplejegrupperne var blevet for små, og børnehaverne manglede børn.

Nu er pladsen så blevet for trang, og det rejser spørgsmålet, om beslutningen dengang var fornuftig set i lyset af, at det kræver en investering senere.

En af løsningsforslagene til at afhjælpe pladsmanglen er at nedlægge vuggestuepladserne og få ansat nogle dagplejere i områderne til at passe børnene i alderen 0-2 år. Det vil betyde, at der bliver vendt tilbage til den oprindelige udgangspunkt.

- Vi er ret enige om i udvalget, at det ikke er vejen frem. Med så små grupper er det svært at få det til at gå op med gæstedagplejere, siger Trine Ørskov.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Højhus kan være mulighed på rådhusgrunden i Skjern

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer