Annonce
Vestjylland

Lyspunkt i krisen: Birn er begyndt at ansætte igen

Der er igen behov for at ansætte folk på Brins Jernstøberi efter et par store fyringsrunder. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der begynder igen at komme flere opgaver til jernstøberiet Vald. Birn. Der er søgt efter nye folk og flere fyringssedler er trukket tilbage. Men der er fortsat et stort stykke tilbage mere normale tilstande, mener direktør Jens Axel Birn.
Annonce

Holstebro: Corona-pandemien har været rigtig hård ved jernstøberiet Vald. Birn.

Det kostede i underkanten af 100 medarbejdere jobbet i juni. I forvejen var det store jernstøberi hårdt ramt på grund af nedgang i den tunge industri. Virksomheden er en stor leverandør til den svenske og tyske lastbilindustri

Men nu begynder det så småt at lysne.

- Vi er igen begyndt at få flere opgaver i ordrebogen. Det er bestemt positivt, men det er endnu ikke godt nok, men pilen peger den rigtige retning, siger administrerende direktør  Jens Axel Birn.

Det betyder, at der igen skal ansættes nye folk på virksomheden. Birn har indrykket stillingsannoncer på nettet, og flere af fyresedlerne er trukket tilbage. Ifølge Jens Axel Birn er der i runde tal trukket 20 fyringer tilbage, mens der skal ansættes 20 nye medarbejdere på Frøjkvej. Det betyder, at der skal ansættes omkring 40 personer i en blanding af tidligere og nye folk.

- Det er positivt, at vi igen kan ansætte folk. Vi ser fremgang i lastbilindustrien, og det er forklaringen på, at vi har brug for folk igen. Udviklingen i den industri er siger Birn-direktøren.

Annonce

Langsom vending

Det er endnu alt for tidligt at afblæse krisen på jernstøberiet. Der er stadig et langt stykke tilbage.

- Da det så værst ud, lå vi 50 procent under sidste år. Nu er vi omkring 30 procent under sidste år. Det går langsomt fremad, forklarer Jens Axel Birn, der håber, at tendensen kan fortsætte de kommende måneder, så der igen bliver brug for at rekruttere medarbejdere.


Vi er igen begyndt at få flere opgaver i ordrebogen. Det er bestemt positivt, men det er endnu ikke godt nok, men pilen peger den rigtige retning.

Jens Axel Birn, direktør.


Det seneste år har gjort et stort indhug i medarbejderstaben. Det begyndte allerede på samme tid sidste år, hvor der blev skåret omkring 20 procent af medarbejderstabe.

2020 begyndte med, at der igen blev ansat 10-15 folk i produktionen, men den fremgang blev brutalt slået tilbage, coronaen for alvor ramte i det tidlige forår. Mere end 100 ansatte blev i foråret sendt hjem på lønkompensation, inden fyringsrunden blev effektueret i slutningen af juni.

Nedgangen slog allerede igennem i 2019, hvor det blev til et underskud på 1,6 millioner kroner i underskud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce