Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lynnedslag lammer togdrift torsdag morgen

Et lynnedslag har skabt togstop torsdag morgen. Arkivfoto

Ringkøbing-Skjern: Navnet torsdag er afledt af navnet på den nordiske tordengud Tor. Og torsdag morgen har netop et lyn fra asens hammer været skyld i, at togdriften i Vestjylland har måttet indstilles - nærmere bestemt strækningen mellem Skjern og Herning.

Første melding kom lidt over klokken 5, om at toget fra Skjern mod Herning klokken 5.13 var aflyst, og siden har togene på strækningen i begge retninger holdt stille.

Arrivas presseafdeling fortæller, at den indstillede togdrift skyldes, at lynet har ramt et sporskifte ved Troldhede, og at der nu arbejdes på at få det lyn-ristede sporskifte op at køre igen. Det arbejde forventes at vare indtil klokken 14, men kan være færdigt tidligere eller trække længere ud på eftermiddagen.

Der er indsat busser på strækningen til at fragte passagerer mellem Herning og Skjern, men busserne kan køre med forsinkelse i forhold til toget køreplan.

Passagerer kan følge med i den aktuelle driftsstatus på Arrivas hjemmeside under trafikinfo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Annonce