Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lynhurtigt bredbånd lader vente på sig: Ringkøbing-Skjern er bundskraber

Internettet er stadig for langsomt i Ringkøbing-Skjerns yderområder. Derfor ligger kommunen helt i bund, viser nye tal. Tegning: Nex
Nye tal viser, at Ringkøbing-Skjern ligger langt under gennemsnittet, når det handler om adgangen til hurtigt internet.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mens flere danskere har fået adgang til hurtigt bredbånd, så halter Ringkøbing-Skjern bagefter udviklingen.

Det viser nye tal fra Energistyrelsens bredbåndskortlægning.

Her placerer kommunen sig som den 10. dårligste, når det handler om bredbåndshastigheder på 100 Megabit download og 30 Megabit upload.

I Ringkøbing-Skjern har 84 procent af borgere og virksomheder adgang til den hurtige forbindelse, mens landsgennemsnittet ligger på 94 procent.


Der er stadig et stykke vej. Men vi er meget tilfredse med, at udviklingen går i den rigtige retning. De senere år er vores byer, landsbyer og sommerhusområder kommet godt med, mens det går noget langsommere i landområderne

Jesper Lemming, leder af digitalisering og kommunikation


Også nabokommunerne slår Ringkøbing-Skjern med flere længder. I Varde har 99 procent lynhurtigt internet. I Herning og Holstebro kan henholdsvis 94 procent og 90 procent glæde sig over at have forbindelsen i orden.

Annonce

Et stykke vej

Hos Ringkøbing-Skjern Kommune kommer tallene ikke bag på leder af digital udvikling og kommunikation Jesper Lemming.

- Der er stadig et stykke vej. Men vi er meget tilfredse med, at udviklingen går i den rigtige retning. De senere år er vores byer, landsbyer og sommerhusområder kommet godt med, mens det går noget langsommere i landområderne, fortæller han.

De hurtige forbindelser har gennem mange år været en hjertesag for både kommunen og politikerne, som tidligt gik ud for at påvirke udviklingen. Men et stort anlagt bredbåndsudbud kuldsejlede, og siden er det blevet overvejet, hvordan kommunen kan påvirke udviklingen i en mere positiv retning.

- Lige nu har vi meget fokus på den nationale bredbåndspulje, som vores område har gjort flittigt brug af. Den er med til at hjælpe i vores landdistrikter, siger Jesper Lemming.

Annonce

En ny model

Endelig er Energistyrelsen i gang med at udvikle en model for, hvordan kommuner eller staten kan sikre, at der også er hurtige internetforbindelser i yderområderne - noget Ringkøbing-Skjern Kommune længe har efterspurgt.

Den model kan komme med svaret på, om kommunen endnu en gang skal forsøge at gøre noget aktivt for at skubbe på udviklingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce