Hvide Sande

Lyngvig Fyr: Lysets fest i det gamle fyrtårn

Luciaoptog i Lyngvig Fyr. Privatfoto

Elever fra Holmsland Skole går Luciaoptog i fyret

Lyngvig: Det bliver et fantastisk skue, når Holmsland Skoles 4. - 6.-klasse går Luciaoptog i Lyngvig Fyn på Luciadag 13. december kl. 15.30.

Det forsikrer Ringkøbing-Skjern Museum og henviser i en pressemeddelelse om arrangementet til, at Lyngvig Fyr til den tid fyldes med lys og sang.

Luciadag er oprindeligt en fest for den katolske helgen Santa Lucia - navnet betyder "lys", og det er også det fejringen omhandler: lysets fest. I norden stammer traditionen helt tilbage fra Lussenatten, som var årets længste nat, hvor troldtøj og onde ånder herskede. Derfor skulle man holde sig indendørs. Denne tradition blev med kristendommens indførsel ændret til Luciadag. Efter reformationen forsvandt Luciadag som en dansk tradition, men den fortsatte i Sverige. Traditionen med fejringen af lyset blev genoptaget i Danmark efter 2. verdenskrig.Alle dage i december på nær 23.-25. og 31. december kan man opleve vinteren ved Lyngvig Fyr og mærke Vestenvinden fra toppen af fyret, ligesom man kan lade ungerne brænde krudt af på legepladsen og nyde en varm kop kaffe og et stykke kage i cafeen. Denne dag vil det også være muligt at købe den traditionelle lussebolle eller lussekat i caféen i Fyrmestergården.Mindre ændringer i programmet kan forekomme afhængigt af vejret. Adressen er Holmsland Klitvej 109, Hvide Sande. Der opkræves entre til fyrtårnet. Børn og unge gratis ifølge voksne.

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Hvide Sande

Klar til strandrace på fede cykler: 120 deltagere kan få en vild oplevelse

112

Mobiltelefon stjålet fra bord

Hvide Sande

En sørgelig og fantastisk verden udstilles i kunstnerboligen

Hvide Sande

Skibsværft bygger ny hal til større fartøjer: Ansatte slipper for kulde og regn

Erhverv

Borgmesteren: Vi er helt bevidste om de trafikale udfordringer - og vi gør noget ved dem!

Hvide Sande

Opråb til politikerne: Fik nej til soppebassin på stranden - så kom de kystnære møller

112

Ejendom i Søndervig ramt af hærværk