Sport

Lyngby-helt: Vi vil gøre alt for at komme i Superligaen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nicolai Geertsen var klar til at holde fest efter Lyngbys sejr over Helsingør, hvor han selv scorede to gange.

Drømmen om Superliga var langt væk for Lyngby med ti minutter igen af lørdagens sidste runde i 1. division.

Men to scoringer af Nicolai Geertsen vendte et truende nederlag til sejr over FC Helsingør, og nu skal Lyngby ud i to dueller mod Vendsyssel om en billet til Superligaen i næste sæson.

- Jeg er lidt tom for ord. Det var helt surrealistisk. Jeg har ventet på at komme i kamp igen efter et helvede med min ankel, Nicolai Geertsen til Lyngbys hjemmeside.

- At gøre en forskel i dag betyder alt. Det er en stor dag i dag. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, for jeg er simpelthen så glad. Det er helt sindssygt.

- Man ville ønske, man kunne gå ud og give den gas nu. Det har man lyst til, men selvfølgelig skal vi op og træne i morgen. Der kommer to helt vanvittigt spændende kampe. Vi vil gøre alt for at se, om vi kan komme tilbage i Superligaen, siger han.

Lyngby sluttede på tredjepladsen efter Silkeborg og Viborg, der har duelleret om førstepladsen gennem det meste af foråret.

De kongeblå har kæmpet for at rykke op blandt de tre bedste, og lørdagens resultat var kulminationen på en stor indsats, fortæller cheftræner Christian Nielsen.

- Det er en fantastisk dag, som vi alle sammen vil huske. Det snakkede vi også om inden kampen. Vi havde mulighed for at lave noget helt ekstraordinært og kigge tilbage på den her dag og det her forår. Det har været fantastisk af hele klubben, siger træneren.

Lyngby og Vendsyssel mødes torsdag i den første af to kampe på Sjælland, mens returopgøret spilles i Nordjylland tre dage senere.

De to hold tørnede også sammen i slutningen af sidste sæson, hvor Vendsyssel sendte Lyngby ned i 1. division efter de to playoffopgør.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce