Annonce
Skjern

Lutter gode nyheder fra Skjern Bank

Bankdirektør Per Munck kan se tilbage på et 2018, der gik rigtig godt for Skjern Bank. For første gang i 15 år er der udbytte til aktionærerne. Arkivfoto

Bankdirektør Per Munck kan i år løfte sløret for et nærmest fejlfrit regnskab for Skjern Bank, derfor er der også udbytte til aktionærerne for første gang i 12 år.

Skjern: Striben af gode nyheder i Skjern Banks regnskab for 2018 er temmelig lang.

Det er derfor også en ret tilfreds bankdirektør, som Dagbladet møder morgenen efter, at regnskabet blev offentliggjort.

Det er Per Muncks 20. regnskab som øverste ansvarlige, og hvis han skal rangordne de gode nyheder, gør han det sådan her:

1: - Det som jeg egentlig er mest tilfreds med, er at 90 procent af vores kunder end ikke overvejer at anvende et andet pengeinstitut, og at 80 procent er så tilfredse, at de aktivt anbefaler banken til andre.

2: - At vi kommer ud med et resultat på 165 millioner kroner - selv fraregnet en ekstraordinær kursgevinst på 60 millioner, fordi virksomheden Valueinvest i Luxemborg blev solgt, er det et ret godt resultat.

3: - At vi efter 12 år uden udbytte til vores tålmodige aktionærer endelig kan udbetale udbytte igen. Vi "skylder" lidt på den konto, og det er kun fair, at vi nu lader noget gå tilbage til aktionærerne. Jeg kan også se på vores medarbejdere, at den del er de rigtig godt tilfredse med. Det er et meget synligt bevis på, at der går rigtig godt for Skjern Bank, og at vi gør et godt stykke arbejde i det daglige.

4: - At vores udlån og indlån er steget med henholdsvis 11 og 4 procent. Det beviser, at vi har ramt et punkt, hvor der er mange - også nye kunder, der gerne vil lave nye forretninger med os, siger Per Munck

I årsrapporten skriver Per Munck og bankens bestyrelsesformand Hans Ladekjær Jeppesen, at baggrunden for aktieudbyttet er bankens stærke kapitalgrundlag og solide indtjeningsevne, som for 2018 betyder, at der, til trods for udlodning af udbytte, kan tillægges 107 mio. kr. til egenkapitalen.

Samt at forventningerne til 2019 er et basisresultat i intervallet 130 - 145 mio. kr. og et resultat før skat i intervallet 115 - 130 mio. kroner.

Banken har i øjeblikket 148 ansatte, hvis man regner i fuldtidsansatte. Det er 12 mere end forrige år, og skyldes dels en ny filial i Virum og flere ansatte i Hellerup, samt flere nye regelsæt til bankerne efter finanskrisen, der gør det nødvendigt at opruste på mandskabsfronten.

Skjern Bank blev stiftet af landmænd for 113 år siden, og landmandskunder stod i 2018 for 11,2 procent af omsætningen. Det er 0,6 procent mindre end året før.

Skjern Bank nedskrivninger ligger på samme niveau som året før - nemlig 19,7 millioner kroner. Tallet dækker dog over, en pæn stor omfordeling i de underliggende kasser.

- Der er ingen tvivl om, at landbruget er udfordret, mens andre erhvervskunder og privatøkonomien har det godt. Derfor har vi afsat 50 millioner mere til mulige tab på landbrugskunder, og tilsvarende mindre i de andre kasser, siger per Munck.

Årsrapporten 2018 for Skjern Bank

Resultat før skat stiger til 165 mio. kr., heraf ekstraordinær kursgevinst på ca. 60. mio. kr.Egenkapitalen forrentes med 19,5 % p.a. før skat og 12,1 % ekskl. ekstraordinær kursgevinst

Basisresultatet opgøres til 119,6 mio. kr.

Nettorente- og gebyrindtægter stiger med 3,9 % til 308 mio. kr.

Nedskrivninger i et uændret niveau på 19,7 mio. kr.

Udlånsvækst på 11,1 % til 4,4 mia. kr.

Tilfredsstillende kapitalprocent på 17,4 % og individuelt solvensbehov uændret på 9,4 %

Der forventes for 2019 et basisresultat i intervallet 130 - 145 mio. kr.

Der udbetales et udbytte på 3 kroner pr. aktie. Det koster banken små 30 millioner kroner.

Der er 20 år imellem de to årsrapporter. Den første som Per Munck fremlagde som bankdirektør er på 19 sider. Den nye er på 100 sider. Kompleksiteten i bankdrift er med andre ord blevet større. Det er resultatet så også - cirka ti gange så godt. Og årets resultat før skat på 165 millioner kroner for 2018 er det suverænt bedste, som Per Munck har fremlagt i sine 20 år som bankdirektør. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Skjern For abonnenter

Nyhedsanalyse: Skolen i Skjern er en kattepine for politikerne uanset hvilken løsning de vælger

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Her kan en ny skole bygges ved kulturcentret: Men i sidste øjeblik er en ny placering i spil i den anden ende af Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Debat

Masser af møder og snak, men intet sker: Hvorfor skal køreskoleerhvervet saboteres?

Tarm

Heldig Lotto-vinder: Købte sin kupon i Tarm og vinder over tre millioner

Vestjylland

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Sport For abonnenter

Lange næser i Ølstrup: Oprykningsdrømme er blevet til gummiben efter nederlag i Viborg

Debat

Tanker på en nattevagt: 11.173 skridt og en stribe forslag til social- og ældreminister Astrid Krag fra et godt plejehjem

Skjern

Brian har reddet to landsbyer fra butiksdød: Nu skal han sætte gang i genåbnet butik ved vestkysten

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Hvide Sande

Branden på 'Det Gamle Hotel': Vidne fortæller, at der stod en grill på altanen

Skjern For abonnenter

Børge er klar til en retssag: Kommunens forsømte vandløb koster ham et tab på over 100.000 kroner i år

Hvide Sande

Gaseksplosion i rygeovn: Brandvæsnet måtte rykke ud til fiskeforretning

Annonce