Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tre Lund-brødre valgte alle Vestjyllands Andel

Jens, Kjeld og Hans Lund. Pressefoto
Jens, Kjeld og Hans Lund har hver især gjort karriere inden for grovvarebranchen. I dag er alle tre brødre ansat i Vestjyllands Andel.
Annonce

Vestjylland: Lund-brødrene fra Lunde…

Det kunne meget vel være titlen på et Halfdan Rasmussen-rim. I dette tilfælde holder vi os dog til den virkelige verden og historien om Vestjyllands Andels brødretrio, skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse om de tre Lund-brødre.

Jens, Kjeld og Hans - med efternavnet Lund - har base på Vestjyllands Andels afdeling i Næsbjerg. Samtidig bor de inden for en radius af 10 kilometer med forældrene boende i midten.

Selvom de ser hinanden mere end de fleste, er der ingen tegn på andet end klassisk søskendekærlighed de tre imellem.

- Jeg synes, vi har opdelt det fint. På arbejde er vi 99,8 procent kolleger, men selvfølgelig med tid til de private snakke, som man nu engang har på en arbejdsplads. Og når vi er samlet, snakker vi nærmest aldrig om arbejde, så på den måde skiller vi tingene ad, forklarer storebror Hans Lund.

Det var netop Hans, der kickstartede brødrenes indtog i grovvarebranchen, da han i 1983 kom i lære i Lunde Foderstofforening.

- Faktisk havde jeg fået en elevplads på en trælasthandel på Fyn, men så ringede de fra den lokale foderstof i Lunde, og foreslog at jeg kom derned i stedet. Det gjorde jeg så, og derefter var vejen ligesom banet for de andre to, fortæller Hans Lund med et glimt i øjet.

Den kække kommentar indeholder dog en vis sandhed, for i 1986 var det så Kjelds tur til at komme i lære hos Lunde Foderstofforening.

- De var heldigvis ikke blevet helt afskrækket af tiden med Hans, så jeg var glad for at kunne følge i hans fodspor. Det gav mig et godt fundament at bygge videre på, lyder det fra Kjeld Lund, som efter læretiden i Lunde tog til USA for at arbejde på en svinefarm og sidenhen har været ansat i flere danske grovvareselskaber.

Lillebror søgte mod nord

Mens de to ældste af Lund-brødrene begge har været vidt omkring i landbrugs- og grovvarebranchen, forholder det sig anderledes med lillebror Jens.

Han fik således læreplads i det daværende Skjern Å Andel (i dag Vestjyllands Andel) i 1994 og har været ansat i selskabet siden da.


Mine brødre var startet sydpå, så jeg ville hellere søge nordpå, og her stod Skjern Å Andel klar med en elevplads til mig. I starten tænkte jeg, at det skulle prøves af i et par år, men nu har jeg altså været her i 26 år.

Jens Lund


- Mine brødre var startet sydpå, så jeg ville hellere søge nordpå, og her stod Skjern Å Andel klar med en elevplads til mig. I starten tænkte jeg, at det skulle prøves af i et par år, men nu har jeg altså været her i 26 år, fortæller Jens Lund.

Han indledte sin karriere i grovvarebranchen med at ekspedere og er i dag salgsleder for kvægfodergruppen i Vestjyllands Andel.

- Skjern Å Andel og senere Vestjyllands Andel har været igennem en kæmpe udvikling, mens jeg har været ansat. Ingen dage er ens. Både fordi der sker meget forskelligt i løbet af et landbrugsår, men også fordi vi er i en branche, hvor der hele tiden sker noget nyt og spændende, forklarer Jens Lund.

Og hvorfor er det så netop det vestjyske grovvareselskab, som nu har fået fornøjelsen af de tre Lund-brødre?

- Meget af det er jo tilfældigheder, men jeg kom blandt andet hertil, fordi mine brødre havde talt godt om Vestjyllands Andel. Man kan selv planlægge sin hverdag, og der er ikke så langt mellem de forskellige led. Man bliver hørt, uanset hvor man befinder sig i organisationen, og det kan jeg godt li´, fortæller Kjeld Lund, der blev ansat i Vestjyllands Andel i juni 2019.

Og som den senest ankomne af Lund-brødrene forsikrer han, at der ikke er flere af slagsen på vej til Vestjyllands Andel.

- Nej, det skal I ikke være bange for. Der er kun tre af os, så der kommer ikke flere, griner han.

Annonce

Flasket op med landbrug

De tre Lund-brødre er opvokset på et landbrug med grise, køer og mink - på gården Lundgaard. Det er derfor ikke så unormalt, at de alle tre er havnet i grovvarebranchen.

Karrierevejen som selvstændige landmænd havde ingen af dem lyst til at tage.

- Vi kunne jo se, hvor meget mor og far arbejdede, og der havde vi bare en masse andet i hovedet som fodbold, kammerater osv. Tilknytningen til landbruget har vi dog altid haft, og derfor var det nærliggende at arbejde med grovvarer og rådgivning, så vi på den måde holdt os tæt på branchen og landmændene, lyder det samlet fra de tre brødre.

Lund-brødrene

Jens Lund:

- Salgsleder i Vestjyllands Andel

- 46 år

- Ansat i Skjern Å Andel i 1994

Kjeld Lund:

- Produktkonsulent i Vestjyllands Andel

- 52 år

- Ansat i Lunde Foderstofforening i 1986

- Tog til USA i 1989 for at arbejde på en svinefarm

- Derefter ansat i Malling Foderstof, inden han kom tilbage til Lunde Foderstof, som nu var blevet til Vestjysk Andel, i 1992 - Sidenhen en del af diverse fusioner/sammenlægninger, som blev til Danish Agro

- Ansat i Vestjyllands Andel siden juni 2019

Hans Lund:

- Produktkonsulent i Vestjyllands Andel

- 54 år

- Ansat i Lunde Foderstofforening i 1983

- Var efterfølgende ansat i DLG, Haderslev Korn og et grovvareselskab i Kiel

- Vendte tilbage til Lunde, som nu var blevet til Vestjysk Andel, og var hhv. afdelingsleder og sælger frem til 2006

- Ansat ved ØA – sidenhen Danish Agro - fra 2006-2007

- Landbrugsrådgiver i Nr. Nebel Sparekasse fra 2007-2014

- Kom til Næsbjerg Foderstof, som fusionerede med Vestjyllands Andel i 2017

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce