Annonce
Ringkøbing

Luksuspersonen KB er altid klar til en fight, når nogen bliver uretfærdigt behandlet

Fiskefrikadeller og stjerneskud er mine livretter, men den her frokost midt i klitterne efterfulgt af en middagssøvn i sandet, er nu heller ikke at kimse ad, siger KB Nielsen. Privatfoto
Akutklinikken i Ringkøbing, vagtlægeordningen samt kampen for at bevare X-bussen er de seneste sager, som KB Nielsen har taget op som medlem af Ældrerådet. I mange år var han også formand for Heboltoft Grundejerforening - og altid med fokus på miljøet i Sorte Bakker. Den pensionerede journalist er altid klar til kamp, men er også livsnyder.
Annonce

En god søndag for mig er en dag med morgenkaffe, avislæsning og så gerne en gåtur, bl.a. i Hvide Sande ud til molen. Jeg er vild med det rekreative område ved molerne. Om sommeren elsker vi også at tage derud for at bade og få lidt sol. Det er Danmarks bedste badestrand, og bliver man inden for molerne i strandkanten, er det også et børnevenligt sted. Kan ikke lade være med at gøre reklame for området til alle mine venner og bekendte i Østdanmark og Sønderjylland. Uanset om det er vinter eller sommer, slutter vi altid i Hvide Sande af med en lækker nystegt fiskefrikadelle.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende... Der er så mange ting, jeg vil vise frem, men først og fremmest Ringkøbing K. Her kan man gå, løbe eller cykle i et dejligt stiområde. Det er et helt fantastisk sted for småbørnsfamilier. Det er spændende at følge naturens gang fra det spæde forår til vinter i området - næsten som i en botanisk have. Det er også et lækkert sted at lufte sin hund. Men sørg så lige for at have en hundepose med. Det er alle langtfra for flinke til. Vi har græsfortove, hvor jeg bor, og pt. ligger der ikke mindre end tre kæmpe høm-hømmere. Til at blive sur over!

Mit seneste besøg i en kirke var... Jeg har besøgt utallige kirker både i udlandet og herhjemme, men kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til en gudstjeneste. Men jeg har flere gange besøgt Ringkøbing Kirke, både alene og med gæster, fordi jeg synes, at Arne Haugen Sørensens alterbillede sætter tankerne i gang, og hans døbefont er jeg helt vild med.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være... Efter otte-ni fadøl og et par sønderjyske sol-æg, som jeg fint kunne klare i mine unge dage i Aabenraa, kunne jeg nok godt finde på en eller anden vanvittig sang og skråle med. I disse VM håndboldtider kunne jeg finde på at synge/skråle ”Vi er røde. Vi er hvide”, når vi nu længere henne i turneringen banker Norge og Frankrig sønder og sammen… Hvad? Var der nogle læsere, der tænkte: ”Så får han sørme ikke sunget”… Fy for en tankegang!

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse … I marts sidste år skulle vi have været til Singapore og Australien, men det satte coronaen en stopper for. Jeg tror ikke, at der bliver de store muligheder for at rejse her til sommer. Det må vi leve med. Indrømmet, jeg er en ”luksusperson”, ikke mindst efter adskillige drengeår som spejder, dengang med otte mand i et syvmandstelt, morgenmad med franskbrød, margarine og jordbærsyltetøj, som aldrig havde set et jordbær, eller havregryn med vand… Så jeg ville bruge nogle af pengene på luksushoteller rundt i Danmark eller i Schleswig, som vi elsker at besøge.


Indrømmet, jeg er en ”luksusperson”, ikke mindst efter adskillige drengeår som spejder


Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Poul Høi, der er en fremragende journalist på Berlingske Tidende samt forfatter. Han fik i øvrigt Cavling-prisen i 2002. Da jeg i sin tid var journalist og havde ansvaret for forsiden på Ringkøbing Amts Dagblad, var Poul elev og vild med politistoffet og at få historier på forsiden. Det var dengang, alle politireportere ulovligt lyttede til politiradioen. Også Poul, der en dag opfangede oplysninger om en storstilet politirazzia i vort område. Fat i fotograf Jørgen Kirk, og afsted gik det over stok og sten ad en lang grusvej ned til en gård, hvor det vrimlede med politifolk. ”Hvor ved I to fra, at vi er her”, lød det fra politichefen, der var klar til at aflevere en større bøde på grund af aflytning. Men Poul var ikke tabt af en vogn: ”Det havde vi da heller ingen anelse om. Men oppe ved vejen stod der et skilt: ÆG SÆLGES… Så vi ville lige smutte forbi og have æg med hjem…”

Det irriterer mig helt vildt, når ... Jeg vil hellere sige, at det gør mig både sur og ked af det, når vi rammes af serviceforringelser, udstukket af kloge hoveder østfra, fra regionen eller bare vores egen kommune. Man taler så meget om, at vi bor dejligt her i Naturens Rige. Fint, fint, men vi kan som ung, ældre eller gammel ikke klare dagligdagen kun med frisk luft og planteduft… Lad os stå sammen i en fælles kamp om, at serviceforringelser vil vi ikke finde os i.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er, at jeg straks er klar til en fight, når nogen bliver uretfærdigt behandlet, selvfølgelig som ældrerådsmedlem ikke mindst ældre og svage. Men i høj grad også på sundhedsområdet. Indrømmet, jeg kan faktisk godt lide en kamp mod offentlige myndigheder eller politikere. Ældrerådsmedlemmer må ikke gå ind i personsager, men ingen kan forbyde at reagere, hvis vi hører noget ondt/uretfærdigt på ”vandrøret”!

Og min svage side er, at jeg snakker for meget – som i denne artikel, og at jeg har svært ved at være alvorlig for lang tid ad gangen, hvilket mine kære kollegaer i ældrerådet kender til. Og at jeg elsker kanelkage, som jeg altid drømmer om, når jeg er væk fra Ringkøbing…

I næste uge ser jeg frem til flere gode projekter, bl.a. arbejdet med at få en borgerrådgiver i vores kommune, tjekke nogle ting angående Midttrafik og Flexkørsel m.m. … og så noget tørt vejr, så man kan komme ud at gå en lang tur i Ringkøbing K eller langs fjord eller hav.

KB Nielsen

Pensionist, 75 år. Uddannet journalist i Kolding og Aabenraa.

Flyttede til Ringkøbing i 1974. Medlem af kommunens ældreråd.

Medlem af Patientinddragelsesudvalget i Region Midt, udpeget af regionens 19 ældreråd.

Sidder i forretningsudvalget i Regionsældrerådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Annonce