Annonce
Læserbrev

Lukning af rådhus: Byg noget nyt, der virkelig batter

Læserbrev: Der har været meget snak om lukning af rådhuset i Skjern og flytte de kommunale funktioner til Innovest2, der dog først skal bygges. Samtidig har der, fra blandt andet politisk hold med relation til området, været tale om at flytte det kommunale område ”Land, by og kultur” fra Ringkøbing og til samme pt imaginære bygning i Skjern. Der har i den forbindelse været nævnt ordet sognepolitik. Det er vel heller ikke en urealistisk vurdering af vores borgmester, når der kigges på forslagsstillerne.

Der har tidligere været kraftig modstand mod den nuværende Innovest bygning og nu ønskes så bygning nr 2 på matriklen.

Jeg håber, at borgerne og de forretningsdrivende i Skjern får lov at bibeholde nuværende kommunale funktioner i en eksisterende eller kommende bygning i Skjern bymidte.

Hvis der skulle bygges nyt i vores kommune, hvorfor så ikke gøre det, så det virkelig vil gavne vores område og dets beboere.

Byg et kulturhus på den gamle skolegrund i Ringkøbing med plads til biblioteket og Teatret OM, med teatersal og de nødvendige øvelseslokaler samt en cafe, der ville kunne bruges af begge funktioner.

Flyt ”Land, by og kultur” over i det nuværende bibliotek. Vi får samlet kommunale funktioner, vi får en kulturbygning, vi kan være stolte af, og giver bibliotek og Teatret OM tidssvarende faciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce