Annonce
Læserbrev

Lukning af genbrugspladsen i Skjern

Læserbrev: Ak ja præcist et år efter at genbrugspladsen i Skjern blev reddet, er den nu igen lukningstruet. Det er utrolig svært denne gang at argumentere for, at pladsen skal blive, set i det lys at kildesorteringen opstarter næste år, samtidig er kommunen midt i en sparerunde.

Mit formål med dette læserbrev er derfor ikke en bevaring af pladsen i Skjern, det løb er kørt, jeg vil blot appellere til, at teknik og miljø-udvalget bevarer pladsen, indtil kildesorteringen er fuld implementeret i 2023, det giver ingen mening at lukke pladsen inden dette er iværksat og implementeret.

Det er klart, at forventningen bliver, at der ikke kun i en overgangsfase bliver en grenplads, forventningen er, at der også efter 2023 er en grenplads i Skjern, hvor borgere kan komme af med haveaffald. Når nu man så sparer pladsen væk i Skjern, så kan man jo passende kigge på nummerpladescanner, så man kan komme på grenpladsen i Skjern, og alle andre genbrugspladser udenfor normal åbningstid, man kan jo lave en forsøgsordning på pladsen i Skjern. Jeg tror at både håndværkere og borgere i kommunen ville synes, at dette tiltag er en opgradering af servicen på pladserne.

Jeg håber på lydhørhed fra udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce