Annonce
Tarm

Luciaoptog og julekoncert i Hoven Kirke

Koncentrationen var i top under koncerten. Pressebillede

Hoven: Kirken i Hoven var fyldt, og det emmede af forventningsfulde børn fra Hoven Friskole og Børnehus, da der blev holdt julekoncert som en del af gudstjenesten.

Koncerten startede traditionen tro med luciaoptog med piger fra alle årgange på skolen. Lyset blev dæmpet i kirken, så man kunne indfange den højtidelige stemning og pigernes sang.

Efterfølgende kom der mere liv i sagerne, da børnene fra børnehaven optrådte og sang om vinter og engle. Dernæst kom skolens elever med både julesange og salmer, og valgholdet sluttede med ”Here” - et nummer af Lucas Graham.

En af salmerne havde eleverne lært i forbindelse med "salmesang i Ribe" - et tiltag for skoler i Ribe stift. 3.-6. kl. deltog i arrangementet i november i Ribe Domkirke og menighedsråd støttede op det og betalte transporten for eleverne.

Efter gudstjenesten havde menighedsrådet sørget for kaffe og lidt godt til ganen, hvilket blev taget godt imod og gav en hyggelig afslutning på gudstjenesten.

Annonce
Børnehavebørnene optrådte også ved arrangementet. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Ringkøbing-Skjern

Borgmesteren om udlignings-udspil: Jeg er forsigtig optimist

Annonce