Annonce
Fodbold

Loyale fodboldmedlemmer - ingen har ønsket at få kontingent tilbagebetalt under corona

Der er ikke spillet så meget fodbold som normalt i forårssæsonen, og det har fået nogle klubber til slet ikke at opkræve kontingent. Arkivfoto: Søren Palmelund
Fodboldsæsonen er kraftigt amputeret i foråret. Det har fået nogle klubber til at droppe kontingent for forårssæsonen, andre har halveret, og atter andre har bare ladet årskontingent køre videre. Fælles for alle klubber er, at ingen har ønsket at få kontingent tilbagebetalt.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Vi har valgt slet ikke at kræve kontingent ind for forårssæsonen.

Det er den måde, Spjald IF har valgt at tackle den usædvanlige situation, som coronakrisen har sendt den lokale fodbold ud i, hvor spillerne har mistet godt to måneder af forårssæsonen.

- Jeg ved godt, vi er i gang nu, og andre nåede at træne en periode, inden det hele blev lukket ned, men vi har altså valgt at droppe kontingent i foråret. Til gengæld har vi varslet, at det kommer til at koste lidt ekstra i efteråret, fortæller Spjald IFs formand Jørgen Vig.

I Ølstrup G&U følger de lidt den samme model.

- Vi har sat kontingent på pause, ind til vi ved, hvordan den her situation ender. På den her måde sikrer vi, at ingen kommer til at stå i en kattepine, siger formand Martin Mikkelsen.

Videbæk IF har valgt at halvere forårets kontingent.

- Det er kun rimeligt, når sæsonen bliver skåret ned. Det er begrænset, hvad vi har haft i udgifter i den periode, så det er vores løsning, fortæller klubbens formand Mads Lauritsen.

I Skjern GF har man ikke gjort noget som helst.

- Vi fik helårskontingent ind i august sidste år, så når man ser på helheden, er det ikke meget, de går glip af ved ikke at spille. Vi har så valgt ikke at kræve kontingent af dem, der først er begyndt at spille her i foråret. Det er kun småpenge, det drejer sig om, fortæller Niels Peter Olesen.

Skjern GF er kommunens største fodboldklub, og det ville ikke være underligt, om der var enkelte, der ønske at få kontingent tilbage, når de nu ikke får leveret den vare, de har betalt for.

- Dem har vi heldigvis ingen haft af. Det er vi glade for, og nu håber vi bare, vi trods alt får lov til at spille nogle kampe i løbet af juni måned, siger Niels Peter Olesen.

I Tarm IF har man også indført helårskontingent fra januar til januar.

- Vi har stoppet alt kontingent i foråret, og hvis man så nu efter alt det her vælger ikke at spille i efteråret, så får man refunderet beløbet. Heldigvis er vi ikke pressede af, hvis der er nogen, der ønsker penge retur. I de seneste år har vi haft meget godt styr på økonomien i Tarm IF, fortæller Peter Kirchhecker.

Kasserer i Hanning Boldklub Anette Ammitzbøll er helt rolig.

- Vore medlemmer betalte helårskontingent sidste sommer. Nu er vi bare spændt på at se, hvad der sker i efteråret, siger hun.

I Ringkøbing IF har man haft en snak om det internt, hvordan man skal tackle situationen.

- Hvis vi får en henvendelse fra en, der ønsker noget kontingent tilbagebetalt, så tager vi det selvfølgelig op. Men for mig drejer det sig om, at man står sammen om sin klub, og derfor håber vi, at kan også i den her situation vil stå sammen og hjælpe og støtte på alle måder. Det gør vore sponsorer heldigvis også. Ikke en eneste har henvendt sig og sagt, at de ønsker at bidrage mindre, fordi der ikke er blevet spillet fodbold her i foråret, siger formand Peder Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce