Annonce
Ringkøbing

Lone svinger igen penslen: Inspirationen kommer fra Colombia og Ringkøbing Fjord

Lone Bjerregaard er klar med eget atelier på Egevej 9 i Ringkøbing, og hun er med i Kunsten inviterer indenfor efter adskillige års fravær. Foto: Kaj Poulsgaard
Efter en længere pause er Lone Bjerregaard tilbage som kunstmaler med eget atelier. Hun glæder sig rigtig meget til Kunsten inviterer indenfor de kommende tre dage.
Annonce

Ringkøbing: Lone Bjerregaard har haft travlt i sommer. Værelset i den tidligere garage på Egevej 9 blev ledigt, og der var endelig igen et oplagt sted at etablere et lille atelier, og så er der Kunsten inviterer indenfor de næste tre dage.

- Der skal jo helst være rigeligt med billeder i et atelier, og mine malerier indeholder altid som minimum fem lag maling , så jeg kan få noget trukket med fra bunden af. Det tager derfor lidt tid at fylde et atelier med billeder, siger Lone Bjerregaard med et smil.

Annonce

Vil gerne sælge

Lone Bjerregaard har selv været med til at organisere Kunsten inviterer indenfor for seks-syv år siden. Hun har også tidligere solgt en hel del billeder - både fra sit eget atelier og fra en butik i Søndervig. Men de sidste fem-seks år, mens børnene er blevet voksne og er fløjet fra reden, har hun prioriteret anderledes.

Men lysten til at male - og gerne sælge billeder - er ikke blevet mindre.

Lone Bjerregaard har indrettet sit atelier i den tidligere garage på Egevej. Kunsten inviterer indenfor foregår fredag den 4. september fra klokken 15 til 17, samt lørdag og søndag den 5. og 6. september fra klokken 10 til 17. Foto: Kaj Poulsgaard

- Når man maler, kan man komme i et flow, det er dejligt at blive pakket ind i. Hvis der er ro i hovedet, så er det skønt at komme herud og male, siger Lone Bjerregaard.

Hun begyndte for alvor at male i 2005, men interessen lå der mange år før.


Når man maler, kan man komme i flow, det er dejligt at blive pakket ind i. Hvis der er ro i hovedet, så er det skønt at komme herud og male.

Lone Bjerregaard


Hvor kommer din inspiration fra?

- Det ved jeg ikke helt. Tidligere malede jeg i meget mere voldsomme farver og kontraster. Nu kan jeg se, at min opvækst i Hvide Sande og mine ture langs Ringkøbing Fjord influerer på mine malerier. Jeg har tre adoptivbørn fra Colombia. De farver, der er i det land, har også været utroligt inspirerende. Vi var for eksempel i Colombia for tre år siden. Det kan man se i flere af mine malerier, siger Lone Bjerregaard.

Lone Bjerregaard er i dag blandt andet inspireret af Ringkøbing Fjord. Foto: Kaj Poulsgaard

- Jeg ved heller ikke helt, hvorfor jeg gerne maler damer, men der bliver ro i et billede, når der er en figur. Det får øjet til at falde til ro i det. Damerne må dog gerne være lidt grove og lidt utydelige. Det skal ikke være alt for forfinet. Hvis et billede er på vej til at blive for ordentligt, så bliver det for kedeligt, og så bliver det malet over, siger Lone Bjerregaard.

Hun er autodidakt som maler, men inspireret af Lars Christian Hansen, som hun flere gange har været på kursus med.

Annonce

Godt koncept

Lone Bjerregaard er rigtig glad for, at hun nu igen har fået rum og plads til at være med i Kunsten inviterer indenfor.

- Det er et rigtig fint koncept. Jeg kan mærke, at der er mange, der har taget det til sig og nu bruger den weekend om året på at tage rundt og kigge ind både små og store steder. Ulempen ved selv at holde åbent er, at jeg ikke kan se alle de andre steder. Men jeg glæder mig til de næste tre dage og håber, at der er mange, der vil kigge forbi Egevej, siger Lone Bjerregaard.

Der er gerne mindst en dame på de fleste af Lone Bjerregaards malerier. Foto: Kaj Poulsgaard

Lone Bjerregaard

Lone Bjerregaard er født og opvokset i Hvide Sande. Hun er 56 år gammel og uddannet sygeplejerske.

Når hun ikke maler, er hun sygeplejerske hos lægerne på Nørredige.

Tilsammen har hun og partneren Claus Dalgaard, seks børn, der alle er flyttet hjemmefra.

Parret flyttede til Egevej 9 for to år siden, hvor hun nu har fået plads til et rigtig fint atelier.

Lone Bjerregaard er efter en længere pause for alvor begyndt at male igen. Når hun ikke maler, går hun gerne en tur ved fjorden. Der skal også være tid til lidt golf og dans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce