Annonce
Hvide Sande

Lokker med fantastisk personalemad: Waterz søger frivillige

Der plejer at være rigtig god stemning blandt de mange frivillige til Waterz. Foto: Brian Engblad/Waterz.dk
Lækker mad og familiær stemning skal trække frivillig arbejdskraft til vandsportsfestivalen Waterz til september.

Hvide Sande: Når Nordens største vandsportsevent endnu en gang løber af stablen til september, bliver der brug for rigtig mange frivillige til at hjælpe deltagere og publikum.

Derfor er jagten på frivillig arbejdskraft netop gået ind, og der er flere gode grunde til at melde sig, mener projektleder Kathrine Koch Frandsen. Blandt dem morgenbuffet, frokost og varm aftensmad.

- Vi har et fantastisk godt køkkenhold, der med base på Hvide Sande Hotel sørger for forplejningen til hjælperne, og jeg tør godt uden overdrivelse betegne vores personalemad som i en klasse for sig, siger hun.

Derudover er eventen i Hvide Sande allerede kendt for at have en nærmest familiær stemning mellem de frivillige. De skal nemlig have det rart, mens de knokler for Waterz, lyder filosofien.

Der er brug alle typer hjælp: Folk i køkkenet, teltopsættere, chauffører, der kan transportere deltagere til og fra lufthavnen i Billund, og meget mere. Er man interesseret i at give en hånd med til festivalen, der foregår den 5.-14. september, kan man henvende sig via Waterz hjemmeside.

Der er ikke sat tal på, hvor mange frivillige, der er brug for. Jo flere, jo bedre, lyder budskabet fra Kathrine Koch Frandsen,

Annonce

Waterz

Festivalen Waterz har gennem adskillige år trukket vandsportseliten fra det meste af verden til Hvide Sande. Eventen kan nu kalde sig Nordens største.

Selve festivalen foregår i år fra den 6.-8. september, hvor der er lagt op til 800 starter.

Desuden bliver der holdt PWA-verdensmesterskaber i surfslalom. Det foregår 9.-14. september.

Endelig bliver der også afviklet EFPT European Freestyle Pro Tour i Hvide Sande fra den 17.-21. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce