Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lokalt regionsrådsmedlem stemmer for lukning af akutklinik i Ringkøbing - men kun midlertidigt

Det er en nødvendighed, at sygehusene får tilført ekstra personale fra de lokale akutklinikker på grund af presset fra mange coronapatienter, mener regionsrådsmedlem Marianne Karlsmose. Arkivfoto: Jørgen kirk
Med de høje indlæggelsestal i Regions Midtjylland kan Marianne Karlsmose ikke forsvare at holde dygtige behandlersygeplejersker på fire lokale akutklinikker, mens hospitalerne er pressede.
Annonce

Ringkøbing: Det er ikke med stor lyst, at Marianne Karlsmose (KD) kommer til at stemme for en fortsat lukning af akutklinikken i Ringkøbing og tre andre midtjyske byer.

Alligevel får en fortsat lukkeperiode af akutklinikken og lægevagten i Sundhedshuset i Ringkøbing hendes ja, når forretningsudvalget i Region Midtjylland mødes mandag for at behandle det spørgsmål.

- Det er et dilemma, for i foråret var vi (Kristendemokraterne, red.) med til at forhindre, at akutklinikkerne blev lukket. Denne gang er situationen jo noget mere alvorlig i forhold til antallet af indlæggelser, siger regionsrådsmedlemmet.

Ifølge tal fra Region Midtjylland er antallet af indlagte på intensiv fra 23. til 30. december 2020 steget fra 16 til 30. For medicinske covid-19-patienter er tallet for samme periode steget fra 80 til 104 indlagte. Samtidig er antallet af patienter på de lokale akutklinikker relativt lavt.

- Når jeg bliver præsenteret for de tal, hvor jeg kan se, hvor utroligt mange timer vores akutklinik holder åbent, fra 8.00 til 22.00 hver dag, med 32 besøg på en hel uge, så er det svært at sige, at det er der, vores meget dygtige sygeplejersker, der faktisk har erfaring med akutbehandling, skal sidde, siger Marianne Karlsmose.

Annonce

Ingen permanent lukning

32 akutpatienter på en uge, svarer til én patient hver tredje time i akutklinikkens åbningstid.

- Derfor har jeg også et hensyn at tage til det personale, der løber meget, meget stærkt på hospitalerne. Vi er nødt til at bruge ressourcerne rigtigt og passe på vores personale. Jeg har svært ved at se, hvordan der kan skaffes personale på anden vis, siger hun.

For kristendemokraten er det dog yderst vigtigt, at den midlertidige lukning kun er midlertidig.

- Hvis jeg skal stemme for, er det afgørende for mig, at det er for en 14 dages periode, og vi så skal have det til politisk behandling igen, siger hun.


Hvis jeg skal stemme for, er det afgørende for mig, at det er for en 14 dages periode, og vi så skal have det til politisk behandling igen.

Marianne Karlsmose, regionsrådsmedlem, Kristendemokraterne


Der er lagt op til, at den midlertidige forlængelse af lukningen skal løbe frem til 24. januar, men at sagen skal behandles i udvalget igen i løbet af uge 3.

- Og så deler jeg bekymringen om, at det jo tidligere har været foreslået at lukke akutklinikkerne helt som en besparelse. Der er det vigtigt, at vi holder helt tæt snor i denne sag som politikere, så vi sikrer, at det kun er her i denne helt ekstraordinære situation med høje indlæggelsestal, at det på nogen måde kan komme på tale, tilføjer Marianne Karlsmose før mødet mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Debat

Nej tak til ufinansierede skattelettelser

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce