Annonce
Erhverv

Lokalt arkitektfirma bliver til enkeltmandsvirksomhed - mindre tegnestuer er under pres

Claus Bødtker bliver nu ene mand i Arkitektfirmaet C. Bødtker. Privatfoto
Manglende ordretilgang betyder, at Arkitektfirmaet C. Bødtker, der står bag masser at velkendte huse i området, må indskrænke sig til én medarbejder.

RINGKØBING: Arkitektfirmaet C. Bødtker kommer til at leve helt og holdent op til sit navn. Fremover kommer det nemlig kun til at bestå af indehaver Claus Bødtker, når det fra marts omdannes til en enkeltmandsvirksomhed.

Fra at have være helt oppe på seks medarbejdere, og den seneste tid på tre, er indehaveren nu den sidste tilbage.

Reduktionen i medarbejderstaben skyldes ifølge Claus Bødtker "pres i rådgivningsbranchen" - en tendens til at arkitekter, i visse typer sager, benyttes i langt mindre omfang.

- Efterspørgslen har desværre været faldende. Flere og flere opgaver løses enten af store entreprenører eller af specialiserede rådgivningsfirmaer. Så det er helt naturligt at sætte tæring efter næring, siger Claus Bødtker.

- Jeg og flere af mine kollegaer i branchen er ligeledes udfordret i forhold til bygningsreglementets skærpede krav. Kravene om certificeringer i forhold til brand og statik, vil betyde store omkostninger for mit vedkommende. Fremadrettet må jeg løse det med hjælp fra certificerede rådgivere, siger Claus Bødtker til Dagbladet.

Annonce
Arkitektfirmaet C. Bødtker står blandt andet bag flere af Esmark Feriehusudlejnings domiciler - her i Blåvand. Privatfoto

Stort bureaukrati

De nu tidligere medarbejdere blev alle hjulpet videre i nye stillinger andetsteds, og indehaveren er glad for, at man kunne undgå at afskedige nogen, der ikke havde nyt arbejde på hånden.

Arkitektfirmaet C. Bødtker står blandt andet bag nye domiciler til Esmark Feriehusudlejning, flere projekter for Landia i Lem samt om- og tilbygning af det bevaringsværdige Hinges Hus i Ringkøbing foruden en række liebhavervillaer i området.

- Det er svært som lille virksomhed at imødese alle de her krav og tendenser. Det er blevet meget mere komplekst, siger Claus Bødtker.

- Vi har lavet en del sundhedshuse og kommunale bygninger tidligere. Men nu skal man prækvalificeres og igennem budrunder, og man skal have referencelister, som er højst tre år gamle, hvilket er svært, når man er en mindre tegnestue.

Fortsætter på samme adresse

Arkitektfirmaet drejer dog langt fra nøglen om:

- Jeg kører ufortrødent videre. Jeg bliver dog nødt til at outsource nogle af de ting, vi plejede at kunne lave i huset - men sædvanligt arkitektarbejde og bygherrerådgivning kører stadig, siger Claus Bødtker.

- Jeg beholder adressen på Buen 12, men tegnestuens lokaler bliver en smule mindre. Samtidig skal vores nabo/lejer Dsigns bruge mere plads. Så vi indskrænker os, mens de kan få lov at vokse.

Arkitektfirmaet C. Bødtker har lavet flere projekter for Landia i Lem. Privatfoto
Claus Bødtker har flere liebhaverejendomme på cv'et - her på Hvashøj i Ringkøbing. Privatfoto
Villa på Fjord Allé af Arkitektfirmaet C. Bødtker. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Annonce