Annonce
Sport

Lokalrivaler smaskede RIF i første træningskamp: Vi lavede nogle børnefejl

RIF blev de små, da de onsdag aften gæstede Holstebros oprykkere til 2. division. Foto: Morten Strægaard
Forsvarskoks og brændte chancer blev dyre for kommunens bedste fodboldhold, da de gæstede Holstebros divisionsoprykkere.

HOLSTEBRO: Ringkøbing IF fortsatte onsdag aften de dårlige erfaringer med modstandere fra 2. division. Kun tre sejre i 23 divisionskampe snuppede vestjyderne i sidste sæson, og det kostede en nedrykning. Onsdag satte RIF så gang i den nye sæson med en træningskamp mod det nyslåede 2. divisionshold Holstebro Boldklub.

Lokalrivalerne fra Holstebro trak sig sejrrigt ud af det opgør: 4-1 til hjemmeholdet. Det var et for stort nederlag, mener ringkøbingensernes nye cheftræner, Claus Christiansen.

- Det eneste, jeg ikke er tilfreds med, er faktisk resultatet. Der var meget godt i kampen. Men det er også vigtigt, at man vinder i træningskampene, når man har tabt rigtig meget, siger cheftræneren.

Annonce

På midtbanen dirigerede Mikkel Kjeldstrup spillet. Og i perioder af kampen lykkedes han og Dennis Juelsgård med at holde bolden i holdet og få vendt spillet. Effektiviteten i og omkring feltet haltede dog. Bagud 2-1 headede Dennis Juelsgård, men Holstebro-målmanden hev en klasseredning ud af ærmet, og på returen formåede RIF heller ikke at score.

Stod næsten og krummede tæer

I stedet blev det 3-1 og 4-1 efter pausen. Især målene til 2-1 og 3-1 ærgrer Claus Christiansen. Han havde givet nogle af de unge spillere chancen, og forsvarsspillet emmede ikke just af rutine ifølge manden på sidelinjen.


Det var sådan nogle børnefejl. Det sådan noget, man ikke må gøre i Danmarksserien. Jeg stod næsten og krummede tæer.

Claus Christiansen, cheftræner, Ringkøbing IF


For ved begge mål fik en angriber bolden i fødderne, og så rundede han ellers forsvaret og scorede. Det var for nemt, mener Claus Christiansen.

- Det var sådan nogle børnefejl. Det sådan noget, man ikke må gøre i Danmarksserien. Jeg stod næsten og krummede tæer. Vi skal i hvert fald gå mere til angriberne, så de ikke bare kan vende. Spillerne burde have lært det som ungdomsspillere. Det var ikke ret godt. Men jeg har de positive briller på. Der var god intensitet og god energi. Der kunne man godt se, at det var et lokalopgør, siger Claus Christiansen.

Andreas Bonde Jespersen udgik skadet, da Ringkøbing IF spillede sæsonens første træningskamp. Foto: Morten Strægaard

Trods positiviteten har han bange anelser på et enkelt punkt: Andreas Bonde Jespersen udgik af kampen og blev kørt på hospitalet. Claus Christiansen frygter, at der kan være tale om en længerevarende skade for spilleren, som startede inde som højre back, og som også tegner sig for flere af holdets dødbolde.

Kampfakta

Holstebro Boldklub - Ringkøbing IF 4-1 (2-1)

1-0 efter fem minutter. RIF afværger i første omgang et hjørnespark, som sendes ud af feltet. Her bliver bolden helflugtet direkte i mål.

1-1 efter 20 minutter ved Lennard Lauridsen. Andreas Lauridsen stryger forbi to spillere og sender bolden på tværs til Lennard Lauridsen, som glider kuglen i mål.

2-1 efter 43 minutter. En angriber modtager bolden i fødderne, runder forsvarsspillerne og scorer.

3-1 efter 65 minutter. Målet ligner det til 2-1.

4-1 efter 75 minutter. Holstebro scorer på en kontra, efter de har erobret bolden længere tilbage på banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce