Annonce
Videbæk

Lokalpulje giver penge til rollespilsforeningen Giants

Støtten til Giants skal gå til at købe telte til børnene i foreningen. PR-foto
Rollespilsforening blandt modtagerne fra lokalpulje, hvorfra der i alt er uddelt 580.000 kroner.

Videbæk: Rollespilsforeningen Giants får 20.000 kroner til indkøb af nye middelaldertelte til foreningens mindste medlemmer.

- Støtten skal gå til at købe telte til børnene i foreningen. Vi bruger teltene, når vi er ude og spille rollespil ved forskellige rollespilsarrangementer rundt i hele Danmark. For os betyder støtten rigtig meget, fortæller Henrik Fomsgaard, bestyrelsesformand og stifter, rollespilsforeningen Giants, i en pressemeddelelse.

Støtten kommer også til at betyde noget for lokalmiljøet.

- Flere telte, betyder, at vores juniorafdeling med de små rollespillere kan vokse sig større. Vi har mulighed for at tage flere børn og unge med ud og spille rollespil. Alle dem vi ikke har haft plads til at tage med ud før, de kan komme med nu. Der er plads til dem i teltene, siger Henrik Fomsgaard.

Annonce
Støtte fra lokalpuljen betyder, at juniorafdelingen i Giants kan vokse. PR-foto

Flere bør søge

Nordea-fonden har givet penge til 29 foreninger i Region Midtjylland. Foreningerne tæller alt fra bridgeklubber over idrætsforeninger til en modelflyveklub.

Nordea-fonden støtter foreninger og organisationer til fællesskabsorienterede projekter og aktiviteter inden for sundhed, motion, natur og kultur.

- Nordea-fonden har et almennyttigt formål, og derfor er vigtigt for os at bakke op om initiativer, som styrker det lokale fællesskab. Vi håber, flere foreninger og andre non-profit organisationer har lyst til at søge vores lokalpulje, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Navne

Arvesynd og tilgivelse

Annonce