Annonce
Videbæk

Lokalpulje giver penge til rollespilsforeningen Giants

Støtten til Giants skal gå til at købe telte til børnene i foreningen. PR-foto
Rollespilsforening blandt modtagerne fra lokalpulje, hvorfra der i alt er uddelt 580.000 kroner.

Videbæk: Rollespilsforeningen Giants får 20.000 kroner til indkøb af nye middelaldertelte til foreningens mindste medlemmer.

- Støtten skal gå til at købe telte til børnene i foreningen. Vi bruger teltene, når vi er ude og spille rollespil ved forskellige rollespilsarrangementer rundt i hele Danmark. For os betyder støtten rigtig meget, fortæller Henrik Fomsgaard, bestyrelsesformand og stifter, rollespilsforeningen Giants, i en pressemeddelelse.

Støtten kommer også til at betyde noget for lokalmiljøet.

- Flere telte, betyder, at vores juniorafdeling med de små rollespillere kan vokse sig større. Vi har mulighed for at tage flere børn og unge med ud og spille rollespil. Alle dem vi ikke har haft plads til at tage med ud før, de kan komme med nu. Der er plads til dem i teltene, siger Henrik Fomsgaard.

Annonce
Støtte fra lokalpuljen betyder, at juniorafdelingen i Giants kan vokse. PR-foto

Flere bør søge

Nordea-fonden har givet penge til 29 foreninger i Region Midtjylland. Foreningerne tæller alt fra bridgeklubber over idrætsforeninger til en modelflyveklub.

Nordea-fonden støtter foreninger og organisationer til fællesskabsorienterede projekter og aktiviteter inden for sundhed, motion, natur og kultur.

- Nordea-fonden har et almennyttigt formål, og derfor er vigtigt for os at bakke op om initiativer, som styrker det lokale fællesskab. Vi håber, flere foreninger og andre non-profit organisationer har lyst til at søge vores lokalpulje, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce