Annonce
Navne

Lokalpolitiets leder: Det er mig, der står herude og banker på ...

Leder af lokalpolitiet i Ringkøbing, Bjørn Nørgaard Bo, ser frem til en skøn påskeferie i hjemlige rammer sammen med sin familie. Arkivfoto: Anita Rahbek
Selvom det meste af Danmark lige nu er lukket ned, så skal lov og orden stadig håndhæves. Det sørger politiet for, og leder af lokalpolitiet i Ringkøbing, Bjørn Nørgaard Bo, kan banke på dørene på mere end en måde. Han ville nemlig vælge Thomas Helmig-klassikeren "Det er mig der står herude og banker på", hvis han kom ind på en karaokebar.
Annonce

En god søndag for mig er en dag, hvor vejret arter sig, så jeg kan komme i haven ved vores skønne hus i Holstebro. Jeg nyder at gå i haven og bruger det i høj grad som optankning af den gode energi.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende den skønne, fascinerende og rå natur ved Vesterhavet – og naturligvis min skønne arbejdsplads på Politigården i Ringkøbing.

Mit seneste besøg i en kirke var i starten af marts – i forbindelse med vores søns konfirmationsforberedelse. Konfirmationen er blevet udskudt, ligesom alle andres. Det skulle have været 9. maj, men er nu flyttet til 20. juni. Det er vi jo ikke alene om. Det er de kendsgerninger, der er.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være Det er mig der står herude og banker på” med Thomas Helmig, da der i forbindelse med min polterabend i 2005 blev indspillet en version med mig som forsanger i et studie i København. Min kone er i familie med Thomas Helmig, så der er familiesammenkomster, hvor vi er til fest med ham. Nu er jeg nok ikke den, der stiller mig op allerførst til karaoke, men skulle det være, så skulle det være med den sang. Den særprægede udgave fra vores politerabend har desværre forputtet sig i årenes løb. Vi har ledt efter DVD´en, men vi kan ikke finde den. Det er nok også meget godt, men det kunne da være sjovt at se det igen.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, vil jeg glæde mig til, at vi er på den anden side af Corona-krisen og tage min familie med på en skøn ferie. Pengene skulle gerne række til både sommerferie og en skiferie til vinter, da vi alle sætter stor pris på fællesskabet og aktivitetsniveauet på vores skiferier.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være en lokal kunstner fra min folkeskoletid, hvor jeg blandt andet gik i skole med billedkunstner, Tommas Jørgensen og Dorthe Gerlach fra Hush. De har i den grad formået at få vores hjemby på Danmarkskortet, og det har jeg stor respekt for.

Det irriterer mig helt vildt, når vores børn ikke slukker for deres computere, iPads, telefoner og så videre, når de bliver bedt om det. Mon ikke mange andre forældre kan sætte sig ind i den problematik? Nogle gange kan de sociale medier give et glansbillede. Blandt andet her, når folk arbejder hjemmefra, og lægger billeder op fra det, at det går så godt. Det, andre ikke hører, er, at ungerne skriger, og næste øjeblik vælter en kop kaffe ud over det hele, fordi man skulle hjælpe med engelsk stil. Vores børn går til sport, og skærmene kommer til at fylde, når de ikke kan komme af sted til det lige nu. Så er det nemt at falde i den skærm, men derfor kan det godt irritere os allesammen, at der ikke bliver slukket.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er min positive tilgang til løsning af potentielle udfordringer, samt handlekraft og vilje til at få det til at lykkes.

Og min svage side er mine forventninger til løsningen af egne opgaver og udfordringer, der gerne skal løses perfekt hver gang. Hvornår er det godt nok? Man vil jo gerne lave noget, der er ordentligt. Mange gange er det en styrke, og andre gange en svaghed. Men produktet bliver også bedre af det.

I næste uge ser jeg frem til en skøn påskeferie sammen med min hustru og tre børn. Desværre er på afstand af vores øvrige familie – henset til retningslinjerne i forbindelse med Corona-virussen. Vi har et terrasse-projekt, der skal laves færdigt. Det skulle det inden konfirmationen, og nu skal vi ikke til påskefrokoster, så vi har tid til det. Lad os håbe at hverdagen snart kan komme tilbage til det kendte og trygge, så vi igen kan glædes over samværet med dem, vi har kær og sætter pris på.

Bjørn Nørgaard Bo

ALDER: 40 år.

PRIVAT: Gift med Stine, der arbejder som sygeplejerske på Herning Sygehus. Sammen har vi Malte på 13, Ebbe på 11 og Vigga på 8.

PROFESSION: Politikommissær ved lokalpolitiet i Ringkøbing.

HJEMBY: Brønderslev, indtil vi i 2000 flyttede til København – og retur til Holstebro i 2008.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce