Annonce
Videbæk

Lokalplan for nyt boligområde i det vestlige Videbæk er på vej

Det er området ude omkring Høgevej og Højsagervej, der bliver det nye boligområde i det vestlige Videbæk. Billede Google Street.
Teknik- og miljøudvalget giver grønt lys for plan for område til boligformål ved Højsagervej og Høgevej i Videbæk.

VIDEBÆK: Nu fremlægges lokalplanen for det nye boligområde ved Højsagervej og Høgevej snart i offentlig høring. Teknik- og miljøudvalget har netop givet grønt lys herfor.

Planen vil ifølge kommunen bidrage positivt til udviklingen af det vestlige Videbæk i overensstemmelse med bybeskrivelsen i den nuværende kommuneplan.

Området er på 13,6 hektar, hvoraf et halvt hektar vil kunne bruges til "offentlige formål" i form af en institution, eventuelt en børneinstitution.

Formålet med planen er blandt andet at skaffe hensigtsmæssige vejforbindelser til den fremtidige udvidelse af Videbæk mod vest samt adgangen til Herborg Bakker.

En stor del af planen er reserveret friarealer og grøn kileadgang i både nord-, syd- og øst-vestlig retning. Desuden er hensigten at sakbe et boligområde, der er tilpasset de terrænmæssige forhold samt byggehøjderne i omkringliggende boligområder.

Økonomiudvalget og byrådet skal godkende indstillingen fra teknik- og miljøudvalget, før lokalplanen bliver fremlagt for offentligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skilt fik skader Knallert overraskede kvinde

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce