Annonce
Biler

Lokale racerkørere bag rattet til fynsk hjælperace

Der er masser af superbiler linet op til Sportscar Event i Odense. Det gælder bl.a. Ferrari 488 Pista Spider med 720 hk. Foto: Sportscar Event
Fem racerkørere fra Fyn stiller op, når der er Sportscar Event ved HCA Airport søndag 1. september, hvor ture i supersportsvogne kører penge ind til kræftramte børn.

Sjældne supersportsvogne og lokale racerkørere fra Fyn. Det er nogle af ingredienserne, når der endnu engang er Sportscar Event ved HCA Airport. Det sker søndag 1. september, hvor en stribe af de helt dyre sportsvogne står linet op og er klar til tur, hvor de indkørte penge går til kræftsyge børn, bl.a. i Børnecancerfonden.

Her er der i år mulighed for at prøve de ekstreme kræfter i biler som bl.a. Ferrari 488 Pista Spider med 720 hk, Lamborghini Huracán med 640 hk og Honda NSX med 581 hk, der alle i år er nye i Odense, hvor i alt 36 biler, lige fra Mercedes-AMG GTR med 577 hk til Dodge Viper ACR med 653 hk, er linet op.

Her står der i år fem lokale fynske racerkørere parat til at sidde bag rattet og give en oplevelse på banen ved lufthavnen, hvor det typisk koster fra 200 kr. til 1000 kr. at få en tur rundt i kurverne. Det er Thomas M. Larsen, der kører i en Honda NSX, Flemming Crone Rasmussen i en Chevrolet Camaro SS/RS 7,0, Klaus Lauritz Hansen i en Porsche 911 GT3, Malene Larsen i en Porsche 911 GT2 RS med hele 700 hk og Simon Svarer Lund i en Chevrolet Corvette C6 Grand Sport, der er næsten som Jan Magnussens.

Sportscar Event har eksisteret i en række år, hvor ejerne af superbilerne har stillet dem til rådighed for at køre penge ind til det gode formål. Det er gået stærkt de seneste fem år, hvor der er doneret 11 mio. kr. Indtil nu er der i år kørt 2,3 mio. kr. ind ved flere arrangementer, og det tal håber arrangørerne at kunne hæve til 3,0 mio. kr. Arrangementet i Odense foregår kl. 9-16, og det er gratis at komme ind.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce