Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lokale projekter får tilskud til at skabe mødesteder

Deltagerne på Landdistriktsrådets årsmøde valgte blandt andet repræsentanter til bestyrelsen. Privatfoto
Hotel Smedegaarden i Lem lagde hus til Landdistriktsrådets årsmøde i sidste uge. Men fremover kan mødet måske afholdes i Danmarks flotteste busskur i Astrup - eller i landsbyklyngen Friskvinds mobile mødested. Begge projekter fik penge fra Landdistriktspuljen.
Annonce

Lem: Et halvt hundrede repræsentanter for borger- og sogneforeninger i hele Ringkøbing-Skjern Kommune havde fundet vej til Lem, da Landdistriktsrådet forleden holdt sit årsmøde.

Her valgte man blandt andet en lille håndfuld af de ikke-politiske pladser i Landdistriktsrådet, hvor Dennis Barbesgaard, Ølstrup, Irvin Christensen, No, Christian Christensen, Vorgod-Barde, og Jens Mortensen, Troldhede, blev valgt.

Derudover bød årsmødet på oplæg om omdannelseslandsby-projektet og foredrag med titlen "Udkanternes Danmarkskort" af professor ved Syddansk Universitet Johs. Nørregaard Frandsen.

Kort om Landdistriktspuljen

Landdistriktspuljen er en del af handlingsplanen i kommunens landdistriktspolitik, der sigter på samarbejds- og samskabelsesprojekter og hvor aktiviteter og projekter, der fremmer fællesskab og samarbejde støttes og prioriteres.

På et møde i Ringkøbing-Skjern Kommunes Økonomiudvalg midt i august fik Landdistriktspuljen tilført 500.000 kr. til projekter, der understøtter det gode liv og skaber vækst og udvikling i kommunens landsbyer og landdistrikter. /exp

Annonce

Tilskud til samling

Forud for årsmødet havde Landdistriktsrådet på et møde set på ansøgninger til landdistriktspuljen. Efter at puljen i august fik tilført ekstra 500.000 kroner fra kommunekassen, fik to landsbyprojekter på mødet tilsagn om i alt 93.200 kroner.

50.000 kroner går til "Danmarks flotteste busskur", som man kalder det anderledes mødested, som landsbyerne Borris, Rækker Mølle og Faster-Astrup i fællesskab vil placere i Astrup. Projektet, der har et samlet budget på 500.000 kroner, håber initiativtagerne at kunne indvie i sommeren 2021.

- Projektet er et godt eksempel på, at rigtig mange af vores borgere i landsbyerne og landdistrikterne, tager initiativer til projekter og aktiviteter, der kan ryste folk sammen, fastholde beboerne og sikre, at nye borgere har lyst til at slå sig ned på landet og i landsbyerne. Det vil - og skal - vi som Landdistriktsråd være med til at understøtte, siger formand for Landdistriktsrådet Torben Hjøllund Mortensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Søg til januar

Et fælles mødested er også centralt i det andet projekt, der fik tilskud. Friskvind, som omfatter Lem, Højmark, Velling, Stauning og Dejbjerg, ønsker at bygge et multifunktionelt og mobilt mødested, der kan flyttes fra sted til sted i klyngeområdet. Det fik de 43.200 kroner til at realisere. Projektet forventes at stå klar i løbet af 2021.

- Det er en fornøjelse at kunne støtte gode idéer i vores landsbyer, siger Torben Hjøllund Mortensen.

Næste ansøgningsfrist er 20. januar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce