Annonce
Skjern

Lokale og Anlægsfonden giver kæmpe donation til Vandhaverne i Skjern

Låget bliver taget af den gamle ferskvandstank på Grønningen, og bliver omdannet til et rekreativt mødested. Visualisering: Bo Christensen og Mads Bay Møller
Projektet bliver af Lokale og Anlægsfonden set som et visionært projekt, og vil blive det sjette byrum i Den Grønne Korridor.
Annonce

SKJERN: Lokale og Anlægsfonden tager nu den store tegnebog frem og sender 1,6 million kroner afsted til Skjern for at få realiseret projektet Vandhaverne. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Under jorden på Grønningen ligger en stor ferskvandstank, som ikke længere er i brug. Låget skal tages af tanken, der er 38 meter i diameter, og omdannes til et rekreativt rum for borgere i Skjern. Fonden støtter projektet, fordi det er en visionær måde at arbejde med klimatilpasning og engagerende mødesteder på.

- Vandhaverne er en visionær transformation af en vandtank, desuden tænkes byrummet her som et socialt og engagerende mødested på tværs af generationer med udgangspunkt i den stedspecifikke kontekst, siger Birgitte Carlsen, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Donationen modtages med glæde i Skjern, for det bliver det sjette byrum i Den Grønne Korridor, som Skjern Udviklingsforum har arbejdet på i en årrække.

- Det har været et ønske fra borgerne og brugerne at skabe et rekreativt byrum hvor det engagerende møde kunne finde sted på tværs af generationer. Vi er derfor meget stolte over at kunne vise borgerne, hvad der gemmer sig under jorden og hvordan ferskvandstanken kan omdannes og give en sanselig og følelsesmæssig oplevelse, siger K. E. Kristensen, projektleder i Skjern Udviklingsforum, i pressemeddelelsen.

Konkret består projektet af Vandtanken, hvor man oplever vandets rislen. Så bliver der Sandpuden, en legeplads, og endelig bliver der Refugiet, hvor man kan finde ro. Projektet er tegnet af arkitekterne Bo Christensen og Mads Bay Møller og har et samlet budget på 5,1 million kroner. Mens Lokale og Anlægsfonden bidrager med 1,6 million kroner, støttes projektet kommunalt og lokalt med 1,6 million kroner samlet. Skjern Udviklingsforum skyder selv 50.000 kroner i projektet, og desuden er der bidrag fra Veluxfonden, Frode Madsens Fond, A.P. Møller og Hustru Chastines McKinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-Fonden og Friluftsrådet.

Selve byggeriet forventes at gå i gang i løbet af 2020.

Sandpuden bliver en legeplads. Visualisering: Bo Christensen og Mads Bay Møller
I Refugiet kan man søge fred og ro. Visualisering: Bo Christensen og Mads Bay Møller
Vandhaverne i Skjern udgøres af tre elementer, som forbindes over Kirke Å. Visualisering: Bo Christensen og Mads Bay Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Fodboldskole i Hover blev en succes

Annonce