Annonce
Skjern

Lokale og Anlægsfonden giver kæmpe donation til Vandhaverne i Skjern

Låget bliver taget af den gamle ferskvandstank på Grønningen, og bliver omdannet til et rekreativt mødested. Visualisering: Bo Christensen og Mads Bay Møller
Projektet bliver af Lokale og Anlægsfonden set som et visionært projekt, og vil blive det sjette byrum i Den Grønne Korridor.

SKJERN: Lokale og Anlægsfonden tager nu den store tegnebog frem og sender 1,6 million kroner afsted til Skjern for at få realiseret projektet Vandhaverne. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Under jorden på Grønningen ligger en stor ferskvandstank, som ikke længere er i brug. Låget skal tages af tanken, der er 38 meter i diameter, og omdannes til et rekreativt rum for borgere i Skjern. Fonden støtter projektet, fordi det er en visionær måde at arbejde med klimatilpasning og engagerende mødesteder på.

- Vandhaverne er en visionær transformation af en vandtank, desuden tænkes byrummet her som et socialt og engagerende mødested på tværs af generationer med udgangspunkt i den stedspecifikke kontekst, siger Birgitte Carlsen, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Donationen modtages med glæde i Skjern, for det bliver det sjette byrum i Den Grønne Korridor, som Skjern Udviklingsforum har arbejdet på i en årrække.

- Det har været et ønske fra borgerne og brugerne at skabe et rekreativt byrum hvor det engagerende møde kunne finde sted på tværs af generationer. Vi er derfor meget stolte over at kunne vise borgerne, hvad der gemmer sig under jorden og hvordan ferskvandstanken kan omdannes og give en sanselig og følelsesmæssig oplevelse, siger K. E. Kristensen, projektleder i Skjern Udviklingsforum, i pressemeddelelsen.

Konkret består projektet af Vandtanken, hvor man oplever vandets rislen. Så bliver der Sandpuden, en legeplads, og endelig bliver der Refugiet, hvor man kan finde ro. Projektet er tegnet af arkitekterne Bo Christensen og Mads Bay Møller og har et samlet budget på 5,1 million kroner. Mens Lokale og Anlægsfonden bidrager med 1,6 million kroner, støttes projektet kommunalt og lokalt med 1,6 million kroner samlet. Skjern Udviklingsforum skyder selv 50.000 kroner i projektet, og desuden er der bidrag fra Veluxfonden, Frode Madsens Fond, A.P. Møller og Hustru Chastines McKinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-Fonden og Friluftsrådet.

Selve byggeriet forventes at gå i gang i løbet af 2020.

Annonce
Sandpuden bliver en legeplads. Visualisering: Bo Christensen og Mads Bay Møller
I Refugiet kan man søge fred og ro. Visualisering: Bo Christensen og Mads Bay Møller
Vandhaverne i Skjern udgøres af tre elementer, som forbindes over Kirke Å. Visualisering: Bo Christensen og Mads Bay Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce