Skjern

Lokale kunstnere har udsmykket 50 fuglehuse, der hænges op i Den Grønne Kooridor

Ialt ophænges der 50 fuglehuse som disse i Den grønne Korridor. Husene er alle udsmykkede af lokale kunstnere. Privatfoto

Skjern: En samling kunstneriske udsmykkede fuglehuse skal finde vej til Den Grønne Korridor - det rekreative område langs Kirke Å der slynger sig fra øst til vest gennem Skjern. Korridoren har været igennem en længere proces som er startet i Skjern UdviklingsForum, med formål at lave et bynær grønt oplevelsesrum med leg, kunst, rekreation, og motion. Den ca. fire km lange strækning er delt op i fem byrum Skovkanten - Byengen - Anlægget - Urskoven - Klosterengen alle udvikles og vedligeholdes af frivillige byrums grupper.

Fuglehusene, der skal hænges op i Den Grønne Korridor er malet af kunstnere bosat i Skjern og omegn. De kreative, festlige og tankevækkende fuglehuse er malet af Alice Agger, Antje Strandbygaard, Edith Borgholm Jacobsen, Frank Jørgensen, Linda Stampe, Grethe Dyrsøe Larsen, Karen Ladekjær, Britta Kjeldsen, Kari Thygesen og Birgit Haugstrup

Jesper Gråkjær står bag ideen om "Fuglehusene", der oprindeligt var tænkt som træhuse, men nu er blevet til betonhuse, fugle, æg og superellipse.

Det er meningen at der skal ophænges i alt 50 fugle huse - 10 i hvert Byrum - alle udsmykket af lokale Kunstnere. Ved hvert hus kan digital ses, hvem kunstneren er. De bliver hængt op, når alle huse er færdigmalet engang i foråret 2019. 10 fra Videbæk, Ringkøbing, Hvide Sande, Tarm, og Skjern.

Malingen er sponseret af Majbritts Malerfirma Tarm. Kunstnerne maler alle husene uden at få honorar. Skjern Udviklingsforum er en frivillig organisation der har sat sig for at forskønne byen i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce