Annonce
Skjern

Lokale kunstnere har udsmykket 50 fuglehuse, der hænges op i Den Grønne Kooridor

Ialt ophænges der 50 fuglehuse som disse i Den grønne Korridor. Husene er alle udsmykkede af lokale kunstnere. Privatfoto

Skjern: En samling kunstneriske udsmykkede fuglehuse skal finde vej til Den Grønne Korridor - det rekreative område langs Kirke Å der slynger sig fra øst til vest gennem Skjern. Korridoren har været igennem en længere proces som er startet i Skjern UdviklingsForum, med formål at lave et bynær grønt oplevelsesrum med leg, kunst, rekreation, og motion. Den ca. fire km lange strækning er delt op i fem byrum Skovkanten - Byengen - Anlægget - Urskoven - Klosterengen alle udvikles og vedligeholdes af frivillige byrums grupper.

Fuglehusene, der skal hænges op i Den Grønne Korridor er malet af kunstnere bosat i Skjern og omegn. De kreative, festlige og tankevækkende fuglehuse er malet af Alice Agger, Antje Strandbygaard, Edith Borgholm Jacobsen, Frank Jørgensen, Linda Stampe, Grethe Dyrsøe Larsen, Karen Ladekjær, Britta Kjeldsen, Kari Thygesen og Birgit Haugstrup

Annonce

Jesper Gråkjær står bag ideen om "Fuglehusene", der oprindeligt var tænkt som træhuse, men nu er blevet til betonhuse, fugle, æg og superellipse.

Det er meningen at der skal ophænges i alt 50 fugle huse - 10 i hvert Byrum - alle udsmykket af lokale Kunstnere. Ved hvert hus kan digital ses, hvem kunstneren er. De bliver hængt op, når alle huse er færdigmalet engang i foråret 2019. 10 fra Videbæk, Ringkøbing, Hvide Sande, Tarm, og Skjern.

Malingen er sponseret af Majbritts Malerfirma Tarm. Kunstnerne maler alle husene uden at få honorar. Skjern Udviklingsforum er en frivillig organisation der har sat sig for at forskønne byen i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce