Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lokale hoteller er glade for tilladelse til større forsamlinger

Bechs Hotels ejer, Finn Larsen, er glad for, at restauranten nu er fyldt godt op igen, og han glæder sig naturligvis over, at efterårets fester ser ud til at være reddet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
At regeringen fra mandag vil hæve loftet over forsamlinger til op til 50 personer og om en måned til 100 personer, vækker glæde hos hoteller og forsamlingshuse.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Vi er rigtig glade for, at det går i den rigtige retning. At loftet nu hæves, skaber tryghed i forhold til efteråret. Folk har jo rykket de store ting på grund af usikkerheden. Nu kan vi begynde at planlægge nogle ting, få det hele struktureret og kaldt de nødvendige folk på arbejde, siger Oliver Mogensen, der er en af de to forpagtere af Vedersø Klithotel.

- Vi kan også begynde at have lidt større grupper siddende sammen i Restauranten. Det har vi fint plads til. Vores restaurant er i forvejen ikke så tæt pakket. Vi kan også holde mindre selskaber, men vi går jo ind i en periode, hvor der ikke er så mange selskaber, så der betyder det ikke så meget, siger Oliver Mogensen.

Annonce

Folk er glade

På Bechs Hotel i Tarm har der været travlhed, siden restauranten fik lov til at åbne op.

- Vi har mange lokaler og har derfor ikke haft problemer med at overholde afstandskravene, og vi kan se, at folk har savnet os. Både i restauranten og på værelserne er folk glade. De har savnet social omgang med andre mennesker. Så vi har haft hammertravlt med over 100 mennesker både fredag, lørdag og søndag, siger hotelejer Finn Larsen.

- At man nu må være 50 forsamlet og om en måned 100, betyder ikke så meget, fordi de store fester, der var planlagt, jo allerede er flyttet til efteråret. Om sommeren er der alligevel ikke ret mange fester. Men hævningen af loftet betyder jo, at det går den rigtige vej. Det er dejligt, men det bliver først til august, at vi rigtig kan bruge det. Nu håber vi så bare, at det holder. Vi skulle meget nødigt ind i en lukkeperiode igen, siger Finn Larsen.

Annonce

Først til august

Samme toner lyder fra Ejgil Pedersen, der står for udlejningen af Stadil Forsamlinghus.

- Nu kan der komme folk ind. Det er dejligt. Men vi skal først have folk ind til august. Det er også fint, at loftet over forsamlingen først hæves til 50 og senere 100, så man kan se, om det virker, og vi skal jo i gang igen. Det kan ikke blive ved med at stå stille, siger Ejgil Pedersen.

Annonce

Alt positivt er godt

På Hotel Smedegården i Lem tager hotechefen Stefan Bendtsen også rigtig godt imod det gode budskab.

- Det er jo altid rart, hvis man kan få lidt kunder i butikken. Der er ikke meget at redde lige nu ved at hæve loftet, fordi festerne er flyttet til efteråret, men det er positivt, at det går i den rigtige retning, siger Stefan Bendtsen.

- Der er mange, der har det værre end os. Men bare det, at vi nu er kommet lidt i gang, er jo en fornøjelse i sig selv. Vi er heldige med, at vi har så meget industri i Lem, der er gode til at bruge os. Værelsesudlejning ser også godt ud for sommeren. Take away og restauranten er også godt i gang, og man kan høre på alle, at de er rigtig glade for at kunne komme ud igen, siger Stefan Bendtsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce