Annonce
Fodbold

Skidt nyt for lokale fodboldhold: Flere hold i nedrykningsfare

Kenneth Dam og Spjald IF risikerer at blive ramt af de ekstraordinært mange nedrykninger i foråret. Taber Spjald IF i Spangsbjerg lørdag, ser det skidt ud. Arkivfoto: Søren Palmelund
Fire jysk/fynske nedrykkere fra 2. divisions nedrykningspulje giver dønninger hele vejen ned i systemet, hvor der i foråret bliver ekstraordinært mange nedrykninger. Det kan ramme lokale hold.

Ringkøbing: Fire jysk/fynske hold ser ud til at rykke ned fra 2. divisions nedrykningspulje. Det er skidt nyt for en række lokale fodboldhold.

For da der skal være lige mange hold fra det østlige Danmark og det vestlige Danmark i danmarksserien, så vil der komme ekstraordinært mange nedrykninger i de lavereliggende rækker for at få den kabale til at gå op, når der bliver hele fire jysk/fynske nedrykkere fra 2. division.

I jyllandsserien 2 har det konsekvens for Ringkøbing IF 2. For det er kun nummer tre i de to puljer, der er sikre på at undgå nedrykning. De to hold på fjerdepladsen i puljerne og det bedste af de to hold på femtepladsen skal nemlig ud i kvalifikationskamp for at undgå nedrykning. Modstanderne bliver de hold fra andenpladsen i de seks puljer i serie 2, der først klarer en kvalifikationskamp mod en anden to'er, inden de så får chancen for oprykning mod et af de tre hold fra jyllandsserien 2. I øjeblikket ligger RIF 2 på fjerdepladsen med 16 point, mens Bramming på femtepladsen har 15 point. I den anden pulje har de to hold henholdsvis 17 og 18 point, så RIF 2 risikerer direkte nedrykning, hvis de slutter på femtepladsen. Derfor skal der point på tavlen enten i søndagens hjemmekamp mod topholdet Aabyhøj eller ude mod bundholdet Horsens i sidste runde. Som det ser ud lige nu, kommer RIF 2 ud i en kvalifikationskamp for at redde holdet.

Også i serie 1 kan de ekstra nedrykninger ramme et lokalt hold. Det er nemlig sådan, at holdene på sjettepladsen og de dårligste hold på femtepladsen skal spille nedrykningskampe mod hold fra serie 2. Lige nu ligger Spjald IF på femtepladsen, men lørdag spiller de på udebane mod Spangsbjerg, der ligger på sjettepladsen kun et enkelt point efter Spjald. Den kamp er virkelig en nøglekamp for Spjald, der med en sejr ser ud til at redde sig. Omvendt kan nederlag blive dyr.

I serie 2 skal hold fra sjettepladsen og de dårligste hold fra femtepladsen spille playoff mod hold fra serie 3 om at undgå nedrykning. I pulje 21 er Videbæk IF i øjeblikket nummer fem, men hvis de vinder lokalopgøret i aften hjemme over Skjern GF, skubbes Skjern GF ned på femtepladsen med 18 point, som dog ser ud til at være nok til ikke at være et af de dårligste hold på femtepladsen. Taber Videbæk IF, der de imidlertid i store fare for at komme i playoff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce