Ringkøbing

Lokale film for børn og unge: 40 filmprojekter dyster om Oscar-pris

En professionel jury skal bedømme de godt 40 film, børn og unge i Ringkøbing-Skjern Kommune har indsendt til Filmfest i Vest-konkurrencen. Til prisuddelingen den 24. april i Ringkøbing Biograf er der både rød løber og bobler i glassene. Pr-foto
En professionel jury skal bedømme de godt 40 film, som børn og unge i Ringkøbing-Skjern Kommune har indsendt til Filmfest i Vest-konkurrencen.

Ringkøbing: Fjernvarme- og forsyningsselskabet har gravet Ringkøbings Nygade Nord op for at lægge nye rør. Så planerne om limousiner med chauffør, tonede ruder og kølig champagne i barskabet blev droppet. Men der bliver rullet en rød løber ud foran indgangen til Ringkøbing Biograf, når der 24. april afholdes Oscar-aften for de godt 40 film, der er produceret under filmfestivalen "Filmfest i Vest".

Bag festivalen står foruden Ringkøbing Biograf også Filmby Aarhus, Ringkøbing Skole, Ungdomsskolen og Ringkøbing-Skjern Kommune. Sammen har de gennem de seneste måneder stået for workshops, hvor i alt knap 800 elever og lærere i kommunens ældste klasser er blevet undervist i filmmediet som udtryksform.

Formålet er at udvikle talenterne og gøre de unge til bevidste kulturforbrugere.

Plads til alle talenter

Rebecca Molders, filmkonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune, fortæller, at en filmproduktion giver plads til mange forskellige mennesker med vidt forskellige kompetencer.

- Der er plads til stjernerne og til håndværkerne, til de kreative skuespiller- og instruktørtalenter, og til dem, der kan sætte sig ned og skrive et brandgodt manuskript - eller dem, der mestrer det tekniske håndværk, det er at klippe filmen eller lave lys og lyd og special effects, forklarer hun i en pressemeddelelse, og tilføjer, at filmprojektet også rummer en dannelsesdel.

- Vi giver eleverne de mest basale greb og gør dem dermed kompetente til at producere film af en vis kvalitet. Det betyder forhåbentlig, at de ikke bare vil æde alting råt fra YouTube fremover, men i stedet vil reflektere over det, de bliver præsenteret for, forklarer hun.

Se filmene i bio

Titlerne på de nominerede film offentliggøres i uge 16 på hjemmesiden www.filmfestivest.dk. Herefter kan alle de nominerede film ses i biografen i Ringkøbing 23. og 24. april kl. 10-12 og 13-15. Billetterne er gratis og kan bestilles på forhånd. Ud over Oscar-statuetter - får vinderholdet en VIP-tur til Filmby Aarhus.

0/0
Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost