Annonce
Videbæk

Lokale dyr blandt landets bedste

Kvæg, heste og andre husdyr fra hele landet er klar til at konkurrere om titler og præmier på Landsskuet den 4.-6. juli. Hereford fejrer raceforeningens 50 års jubilæum ved at samle hele 78 repræsentanter i Herning. Foto: Søren Palmelund

Videbæk: Danmarks allerbedste husdyr er opmarcheret, når Gardehusarregimentets hesteeskadron torsdag 4. juli åbner Landsskuet med en opvisning i Store Ring. Det store dyrskue i Herning samler 2600 dyr fra hele landet, som den 4.-6. juli dyster mod hinanden i konkurrencerne om at være Danmarks smukkeste husdyr.

Flere malkekvægsbesætninger fra Midt- og Vestjylland er blandt udstillerne, hvor familien Altena ved Tim, Adelgaard Jersey ved Skjern og Bo Chris Holstein i Sunds traditionen tro er blandt de besætninger, der sender flest malkekøer til Landsskuet. Midt- og vestjyder er også godt repræsenteret blandt kødkvæget, hvor for eksempel Jens Peder Bojsen fra Vorgod-Barde udstiller seks Blonde d’Aquitaine-dyr.

I hestestaldene sætter Landsskuet i år rekord med 370 tilmeldte avlsheste fra 24 hesteracer.

Blandt andet udstiller Birgitte Rye Christensen fra Fasterholt fire repræsentanter for racen Frederiksborg, mens Lisbeth Jensen fra Spjald udstiller to Oldenborg og to Welsh.

Blandt de 14 fåreracer og fire gederacer er der en del Suffolk-får fra Casper Jensen, Vorgod-Barde, mens familien Sunesen fra Tarm stiller med mange Texel-får.

Landsskuet præsenterer også nogle af landets bedste dyr blandt de mindre husdyr. Og på skuets barselsgang med dyrebørn kan man møde pelsdyret Chinchilla.

Udover landets flotteste husdyr er der også en stor udstilling af maskiner, produkter og planter til den professionelle landmand, fritidslandmanden og haveejeren samt et væld af aktiviteter, der er rettet mod familien Danmark og forbrugerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce