Annonce
Håndbold

Lokalbrag i pokalturneringen - Rækker Mølle Håndbold skal spille hjemme mod Ringkøbing Håndbold

Rækker Mølle Håndbolds Mia Hansen skal nok regne med, det kommer til at gøre ondt, når hun skal forsøge at score i pokalkampen mod Ringkøbing Håndbold. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Lodtrækningen til sjette runde i pokalturneringen gav spændende kampe for de lokale hold. Rækker Mølle Håndbolds damer trak Ringkøbing Håndbold, mens Rækker Mølles herrer skal spille hjemme mod Mors-Thy Håndbold. Skjern Håndbold skal møde Skive fra toppen af 1. division på udebane.

Rækker Mølle/Ringkøbing/Skjern: Rækker Mølle Håndbold fra toppen af 2. division på hjemmebane mod Ringkøbing Håndbold fra toppen af 1. division i pokalturneringen.

Det blev resultatet, da Jydsk Håndbold Forbund mandag middag var færdige med lodtrækningen til sjette runde.

- Lige hvad vi havde håbet. Det bliver sjovt at få en kamp mod det bedste lokale hold. Det kan da være med til at sætte fokus på damehåndbold i området, siger Rækker Mølles træner Michael Iversen.

Han kalder det to forskellige verdener, der skal møde hinanden.

- Vi er glade amatører, mens Ringkøbing har deres spillere på kontrakter. Det gør bare en kæmpe forskel på mange områder. På forhånd burde vi ikke have en chance for at gå videre, men vi vil selvfølgelig gøre alt for at lave en overraskelse, fortæller Michael Iversen.

Han har ikke hørt noget om, at kampene skal afvikles uden tilskuere på grund af corona-virus.

- Ringkøbing spiller i 1. division, og der må jo ikke være tilskuere til deres kampe i den næste tid. Jeg tror nu ikke, kampen kan samle 1000 tilskuere - trods alt. Men mon ikke vi først finder en dato senere hen. Runden skal først være afviklet senest den 14. maj, så der er tid nok, siger Michael Iversen.

Det kan godt være, de to hold kender lidt ekstra godt til hinanden til den tid, hvor pokalkampen skal afvikles.

- Jeg har i hvert fald lige skrevet lidt frem og tilbage med Ringkøbings træner Jesper Holmris om muligheden for, at vi kunne træne lidt sammen nogle gange, nu hvor Ringkøbing har kamppause i fire uger. Det må vi lige have set på, siger Michael Iversen.

Også Rækker Mølle Håndbolds herrer fra toppen af 2. division skal spille på hjemmebane. Det bliver mod ligaholdet fra Mors-Thy Håndbold. Det er ikke lige så lokalt - og dog. Rækker Mølles træner Rasmus Hansen har tidligere sagt, det kunne være sjovt at få besøg af Skjern Håndbold. Det bliver det ikke, men Mors-Thy har i det mindste de tidligere Skjern-spillere Bjarke Christensen, Emil Bergholt og Søren Pedersen i truppen.

Skjern Håndbold har selv trukket udebane. Modstanderen er Skive FH fra 1. division, hvor Skive ligger på andenpladsen uden reel chance for direkte oprykning.

Annonce
Annonce
112

Politiet lukker stationerne op til påske

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce