Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lokalaftaler til corona-beredskab: Kommunalt ansatte kan flyttes ekstraordinært rundt

Lokalaftalerne i Ringkøbing-Skjern omfatter bl.a. medarbejdere med sundhedsfaglig baggrund. Arkivfoto
Med indgåelse af to midlertidige lokalaftaler kan medarbejdere fra andre overenskomstområder i Ringkøbing-Skjern Kommune nu træde til, hvor corona-krisen giver de største udfordringer. Kommunaldirektøren er glad for fleksibiliteten.

Ringkøbing-Skjern: Egentlig blev det allerede i sidste uge meldt ud i en central erklæring fra KL og Forhandlingsfællesskabet, at offentligt ansatte i kommuner og regioner var positive i forhold til at blive omrokeret i jobbet, så længe covid-19-krisen giver særlige udfordringer på især sundheds- og omsorgsområdet.

Tirsdag i denne uge indgik Ringkøbing-Skjern Kommune så endelige lokalaftaler med de faglige organisationer BUPL, Socialpædagogerne, 3F og FOA samt med Dansk Socialrådgiverforening, HK Kommunal, DJØF, Dansk Magisterforening, FOA, Dansk Sygeplejeråd, Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen og SL.

Aftalerne indebærer, at personale i Ringkøbing-Skjern Kommune ekstraordinært kan flyttes til andre arbejds- og overenskomstområder end deres sædvanlige i en midlertidig periode frem til 31. maj 2020.

Annonce

Kvalificeret personale

- Det her er helt særlige tider, der kalder på særlige tilpasninger. Det har de faglige organisationer vist forståelse for. Derfor vil jeg gerne takke de faglige organisationer - og de medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommune, som de repræsenterer - for den fleksibilitet og forhandlingsvilje, de har udvist i den her situation, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen i en pressemeddelelse.

- For Ringkøbing-Skjern Kommune betyder aftalerne, at vi kan gå den kommende tid i møde med en vished om, at vi har tilstrækkeligt med kvalificeret personale at trække på. Også hvis vi i de kommende uger oplever at få mange akut- og aflastningspatienter på grund af tidlige udskrivelser fra hospitalerne - eller hvis vi kommer i en situation, hvor mange af vores medarbejdere selv rammes af sygdom. Vi håber ikke, at vi kommer i den situation, men aftalen fungerer ud fra et forsikringsprincip om, at vi har hjælpen klar, hvis vi får brug for den, udtaler kommunaldirektøren.

Løn

For den enkelte medarbejder indeholder aftalen en række detaljer omkring løn, tillæg og evt. kørselsgodtgørelse:

- Medarbejderne fortsætter deres aflønning som i den nuværende ansættelse efter den overenskomst, de er ansat efter. Såfremt man flyttes til at arbejde et andet sted og får ekstra arbejde, eller man arbejder på andre tidspunkter end normalt, eller andre særlige forhold gør sig gældende, så aftales en kompensation eller et ekstra tillæg når den midlertidige periode er overstået, forklarer Karen Marie Kjær Johansen, stabschef for Personale og Digitalisering i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce