Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lokal S-formand: - Det er forfærdeligt, når kvinder bliver krænket, men jeg synes, debatten er stukket lidt af

Per Kamp Stefansen fra Spjald er både formand for Socialdemokratiet i Ringkøbing-Skjern og ny folketingskandidat. Arkivfoto Jørgen Kirk
Formand for Socialdemokratiet og ny folketingskandidat Per Kamp Stefansen drømmer om en måneds ferie med med konen i autocamper, og så håber han, at debatten i næste uge kommer til at handle om andet end sexchikane.
Annonce

En god søndag for mig er en dag, hvor jeg tager en cykeltur i skoven på min gamle MTB, en tur på golfbanen i Søndervig, eller kan få besøg af børn og børnebørn. Jeg er ikke god til at sidde i sofaen. Jeg kan godt lide at rode med ting, så slapper jeg af. Som en af drengene sagde den anden dag, hvad har du så af projekter til sommeren 2021?

.....

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, vi jeg helt klart vise vedkommende ... Vores kommune er Naturens Rige, så det vil jeg vise min gæst: naturen. Det kunne være Vesterhavet med en solnedgang eller et stormvejr, Skjern Enge med en gåtur og trækfærge eller når vandet står højest. Jeg har selv været på guidet tur med Ringkøbing-Skjern Museum. Det er rigtig spændende og med en god fortælling til, det kan varmt anbefales.

...

Blå Bog

Alder: 53 år
Profession: Kvalitetstekniker
Privat: Gift med Lis. Tilsammen har vi fem sønner, en bonussøn, og fire børnebørn. Med påhæng er vi 17 så det er det lange bord til familiefesterne.
Hjemby: Spjald

Mit seneste besøg i en kirke var den 19. september, da min søster blev gift. Det var et lille og intimt bryllup i disse coronatider, men hyggeligt var det. Jeg ikke den store kirkegænger, men jeg mener, at kristendommen er en stor del af vores kultur og derfor er kirken vigtig for Danmark.

.....

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være en af de gamle Shu-bi-dua sange. 'Costa Kalundborg' eller 'I Wanna be free'. Det vil sikkert ikke lyde godt, men jeg ville give den hele armen, og det vil blive højt. Jeg kan godt lide at synge og har flere gange været med til sommerspil i Spjald. For mig er sang godt, jeg mener, man bliver glad af at synge.

.....

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg tage fri en måned, leje en autocamper og køre rundt i Europa sammen med Lis, bare rulle afsted uden at skulle nå noget, men gerne et sted, hvor solen skinner. Regnvejr har vi nok af i Danmark.

.....

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være ... Den er svær at vælge, for der er mange, men vi er ved musikken og det må være Steffen Brandt fra TV2. Han kan noget med ord og musik. Han har været med mig fra de unge år og til nu, og hans tekster rammer stadig plet.

.....


Jeg ved godt, at jeg kommet til at lyde som en gammel mand, men det blevet alt for let at svine folk til uden at skulle stå på mål for det, og en historie kan hurtig blive til en sandhed.

Per Kamp Stefansen


Det irriterer mig helt vildt, hvis ikke jeg kan stole på folk. Troværdighed betyder meget for mig, og så er der de sociale medier. Jeg ved godt, at jeg kommet til at lyde som en gammel mand, men det blevet alt for let at svine folk til uden at skulle stå på mål for det, og en historie kan hurtig blive til en sandhed.

.....

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er, at jeg er godt til at lytte, men også til at snakke med alle. En god snak om dagligdags ting kan give meget, man behøver ikke at være enig. Oftest er det uenigheden, der gør, at man får øjne op for nye sider af en sag. Hvis jeg som socialdemokrat kun snakker med socialdemokrater, flytter jeg mig ikke ret meget, for vi er jo enige om det meste. Jeg holder af en god debat i en ordentlig tone med respekt for forskelligheder. Man er jo ikke ubegavet, fordi man har et andet synspunkt end flertallet.

.....

Og min svage side er, at jeg er rigtig dårlig til at sige nej. Det gør, at man hurtigt kan blive involveret i mange ting. Men hvis vi alle sagde nej, var der så ikke meget, der ville gå i stå i de små samfund? Så jeg er glad for, at der er mange som mig, der heller ikke kan sige nej.

.....

I næste uge ser jeg frem til, at debatten ikke kun skal handle om sexisme. Jeg synes, at det er forfærdeligt, når kvinder bliver krænket, det er BESTEMT ikke i orden. Men jeg synes, at debatten er stukket lidt af. Jeg kan godt være bange for, at der er sager der, bliver overset, sådan som debatten foregår nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Bankdirektør: Minusrente er den nye normal - få dig en snak med din bankrådgiver om, hvad du kan gøre ved det

Annonce