Ringkøbing

Lokal opbakning: Ingen indsigelser mod ny daginstitution

Leder af Fresiahaven, Mette Degn Lauridsen, står på grund ved Tim Hallen, hvor en ny daginstitution skal opføres. Der var flere andre placeringer i spil. Foto: Jørgen Kirk.

Der har ikke været nogen indsigelser mod en ny lokalplan i Tim. Det betyder, at den nye daginstitution skrider planmæssigt frem. Når lokalplanen er vedtaget i byrådet, går jagten ind på en totalrådgiver.

Tim: Der er stadig lang vej til det endelige projekt.

Den første spade har ikke været i jorden endnu.

Faktisk er der heller ikke nogen, der endnu ved, hvordan den endelig bygning kommer til at se ud, men man er kommet et skridt tættere på.

10. december udløb fristen for indsigelser mod den nye lokalplan, der gør byggeriet muligt.

- Der er ikke kommet nogen indsigelser. Vi har ikke hørt noget fra nogen, og det er egentlig ikke så usædvanligt, fordi vi har oplevet stor, lokal opbakning. Der er heller ikke nogen naboer, der kan blive generet af den støj, som et nyt børnehus fører med sig, siger Nanna Fredslund Jensen, der er planlægger i Ringkøbing-Skjern Kommunes planafdeling.

Den nye daginstitution kommer til at ligge på et grønt areal nord for Tim Hallen.

Flere placeringer

Der var flere placeringer i spil til den nye daginstitution, der altså skal flytte fra sine nuværende lokaler på Fresiavej.

Til at starte med var en renovering af skolen også en del af projekt, blandt andet fordi man ønskede at placere et nyt børnehus tættere på skolen.

- Placeringerne ved skolen kunne ikke lade sig gøre. Ved en af mulighederne ville vi komme til at tage en stor del af skolens område, og ved en anden ville støjen fra skolegården gøre det svært for vuggestuebørnene at sove. Selvom vi gerne ville have skole og daginstitution tættere på hinanden, kunne det ikke lade sig gøre. Man skulle give køb på for mange ting, siger leder af Fresiahaven Mette Degn Lauridsen.

Derfor blev projektet delt op. Renovering af skolen blev et projekt for sig selv, og byggeriet af et nyt børnehus fik et selvstændigt budget på knap 14 millioner kroner.

Tilbud fra totalrådgivere

Næste skridt er at få lokalplanen godkendt af teknik- og miljøudvalget og sidenhen af økonomiudvalget og byrådet. Planlægger Nanna Fredslund Jensen tror ikke, det bliver noget problem.

- Vi regner med, at lokalplanen bliver godkendt på udvalgenes næste møder og derefter godkendt af byrådet på det efterfølgende byrådsmøde. Herefter begynder en ny runde, hvor selve projektet skal stykkes sammen, siger hun.

Til at udforme og gennemføre byggeriet udvælger Ringkøbing-Skjern Kommune tre totalrådgivningsteams, der blandt andet kommer til at bestå af arkitekter og ingeniører, som vil få mulighed for at give et tilbud på rådgivningsopgaven.

Dette er byggeriets næste step, men den proces begynder man først på, når byrådet har vedtaget den nye kommunalplan.

0/0
Ringkøbing

Unge ville ikke kendes ved larmende højttaler: Endte som hittegods

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing

Inviterer til åben fiskerikonference

Ringkøbing

Galleri: Se billederne fra Landbobankens generalforsamling

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10

Ringkøbing

Socialtilsyn Midt: Schuberts Minde havde et år til at rette op på kritik men kom ikke i mål

Ringkøbing

Forstander Jørn Birk Nielsen stopper øjeblikkeligt på Schuberts Minde