Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lokal museumsdirektør vandt stor kulturformidlingspris

Direktør for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen, chefen for Tirpitz, Helle Ølgaard og direktør for Varde Museerne, Claus Kjeld Jensen, modtager Artbeat Prisen 2020. Foto: Peter Grosen
Direktøren for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen modtog flot pris for sit arbejde med Tirpitz. - Næste gang jeg får en pris bliver det for et projekt i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger hun.
Annonce

Ringkøbing-Skjern/Varde: Danmarks kulturformidlingspris, Artbeat Prisen, er netop uddelt, og blandt modtagerne var Mette Bjerrum Jensen, direktør for Ringkøbing-Skjern Museum.

Sammen med sine tidligere kolleger ved Vardemuseerne modtog de “Særprisen” for at have skabt ”morgendagens kulturformidling” på Tirpitz.

Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelse.

Mette Bjerrum Jensen var hovedansvarlig for udstillingerne i Tirpitz, som ved prisoverrækkelsen blev rost for at være en af landets fineste kulturoplevelser og mest spændende museer. Ambitionerne for sit nuværende museum er også store - og selv er hun ikke i tvivl… Næste gang hun modtager en pris bliver det for en ny stor satsning ved Ringkøbing-Skjern Museum.

Danmarks kulturformidlingspris, Artbeat Prisen, blev mandag aften uddelt af HAVE A/S og Spar Nord Fonden for ottende gang på Aveny-T i København med Thure Lindhardt som vært.

Annonce

Hylder det bedste

Artbeat Prisen hylder det bedste indenfor dansk kulturformidling, og overrækkes til et projekt, en person eller en organisation inden for kulturlivet, der har kombineret det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssigt fremsynede.

Prisen passer som fod i hose med den forvandling, som Ringkøbing-Skjern Museum så småt er gået i gang med. Det handler om, at museerne er nødt til at forandre den måde, man formidler på, hvis de skal ramme fremtidens publikum.

Tirpitz tog 10 år fra tanke til takketale, og det er det lange, seje træk for at gøre museumsformidlingen i Ringkøbing-Skjern Kommune klar til “morgendagens kulturformidling”, som museet er startet på i år.


Næste gang jeg modtager en pris for at skabe morgendagens kulturformidling står der Ringkøbing-Skjern Museum på den. Det kommer til at tage lidt tid. Men jeg tror på, det er kampen værd konstant at puste støvet af og sørge for, at museer er relevante for alle mennesker.

Mette Bjerrum Jensen


- Næste gang jeg modtager en pris for at skabe morgendagens kulturformidling står der Ringkøbing-Skjern Museum på den. Det kommer til at tage lidt tid. Men jeg tror på, det er kampen værd konstant at puste støvet af og sørge for, at museer er relevante for alle mennesker. Jeg brænder for at gøre historien levende og relevant for alle danskere, uanset om man normalt besøger museer eller ej, fortæller Mette Bjerrum Jensen.

Lige nu skrives de nye handleplaner for Ringkøbing-Skjern Museum, og der er meget at tage fat på. Mette Bjerrum Jensen kigger blandt andet på at museet har 11 besøgssteder med forskellige typer historier og gæster, der hver især kan noget særligt:

- For nogle handler det om at gøre museerne mere digitale og moderne. For mig handler det om, at vi hele tiden skal tænke over, hvem vi laver museer for. Her på vestkysten er det især for folk, der har ferie. De mange danske feriegæster i år har været glade for vores nye udstilling om Mordet på Kaj Munk på museet i Vedersø. Den er sværere at sælge til tyske børnefamilier.

En af Ringkøbing-Skjern Museums store satsninger er Bork Vikingehavn. Her lægger museet lige nu planer for, hvordan stedet gøres til en attraktion, der kan have åbent hele året rundt. Foto: Tobias Scavenius

En af museets store satsninger er Bork Vikingehavn. Her lægger museet lige nu planer for, hvordan stedet gøres til en attraktion, der kan have åbent hele året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce