Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lokal mand dræbte ulovligt: Soldater finder formentlig kroppen til krybskytternes kronhjort

To soldater fra Den Kgl. Livgarde fandt kronhjorten i forbindelse med øvelsen "Brave Lion". Foto: Forsvaret
Soldater fra Den Kgl. Livgarde fandt en kronhjort uden hoved i Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn. Med stor sandsynlighed er der tale med den kronhjort, som to krybskytter nedlagde lørdag nat. Fundet styrker sagen mod de to krybskytter ifølge skovrider Ulrik Lorenzen fra Naturstyrelsen Blåvandshuk.
Annonce

Oksbøl: En tænksom major fra Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn og to årvågne soldater fra Den Kgl. Livgarde har med stor sandsynlighed gjort sagen mod to krybskytter meget klar. Lørdag nat klokken 01.14 anholdt politiet to mænd på henholdsvis 36 og 37 år i Kærgaard Klitplantage.

I deres varebil fandt politiet et afskåret hoved med gevir af en kronhjort. En ulige 14-ender. De to krybskytter kommer fra henholdsvis Ringkøbing-Skjern Kommune og Fyn.

Men nu er selve kroppen formentligt fundet cirka to kilometer vest for indkørslen til Oksbøl Kaserne på Grærup Havvej.

Annonce

Efterårsøvelse

Major Stig Gunnar Larsen, der er chef for Skydesikkerhedselementet for Oksbøl Skyde- og Terræn, er selv bestyrtet over sagen. Derfor lavede han et lille opslag i til soldaterne, der lige nu deltager i den store efterårsøvelse ”Brave Lion” med 2.600 mand.

- Når vi nu alligevel kører rundt i området, så er det oplagt. Og det er kanon, vi kan hjælpe politiet, siger Stig Gunnar Larsen.


Når vi nu alligevel kører rundt i området, så er det oplagt. Og det er kanon, vi kan hjælpe politiet.

Major Stig Gunnar Larsen, Hæren


Det var to soldater fra Den Kgl. Livgarde, som fandt kroppen af kronhjorten onsdag eftermiddag. Den ene soldat, der ikke ønsker sit navn bragt i avisen, fortæller:

- Vi kom kørende på vejen fra Oksbøl Kaserne og sad netop og snakkede om efterlysningsopfordringen, da jeg pludselig så noget, der lignede en hov, rage op i silhuetten over klittoppen.

Annonce

Detektivarbejde

Både politiet og Naturstyrelsen Blåvandshuk blev adviseret. Naturstyrelsen har hentet kroppen af kronhjorten, som nu skal undersøges nærmere.

- Det er dejligt, at kroppen er fundet. Det skal de have stor ros for. Vi er bekymret over, at den er skudt herude, siger skovrider Ulrik Lorenzen.

Krybskytter skar hovedet af kronhjort for at få fingrene i trofæet. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

For selv om alt pegede på, at krybskytterne havde skudt den i området lørdag nat, så havde de ikke vished, før den var fundet.

- Nu har vi bedre forudsætninger for en retssag. Der er noget almindelig detektivarbejde. Passer skudhullerne til riflen? Vores sag er blevet væsentlig styrket, siger Ulrik Lorenzen.

Annonce

Trofæjægere på rov

Natten mellem lørdag og søndag havde de to mænd skudt en kronhjort, skåret hovedet af dyret og taget det med som trofæ.

En hundepatrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi kørte søndag klokken 01.14 i Kærgård Klitplantage, og her fik betjentene øje på en varevogn.

Kronhjorten skal nu undersøges nærmere, så man med sikkerhed kan  fastslå, at den hører sammen med det afskårne hoved. Foto: Forsvaret

Der var to personer i bilen, og betjentene undrede sig over, hvad de havde af ærinde på det sted og tidspunkt, og de valgt at tjekke op på sagen.

- De to mænd i bilen var klædt i jagttøj og havde våben i bilen. Da betjentene åbnede bilens bagklap, fandt de et afskåret hoved fra en kronhjort med et stort gevir, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ivan Gohr Jensen.

Der var tydeligvis tale om trofæjægere, for de to mænd havde efterladt resten af dyrets krop i skoven, hvor de havde skudt det.

De to mænd blev anholdt og sigtet for overtrædelse af jagtloven, og deres våben blev inddraget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce