Ringkøbing

Lokal kunstner vil danse vestjyders drømme og frygt

Som en del af forestillingens aftryk, bliver der i hver kommune lavet en slow motion film af borgerne, der falder. Dette klippes sammen til et videoværk, der opleves som en del af forestillingen, og som bagefter foræres til rådhuset. Pressefoto

Ringkøbing: Det bliver en skræddersyet oplevelse, som publikum kan få at se, når forestillingen "Extended Falls to Humanity" åbner i rådhushallen 1. april.

Bag værket står den lokale kunstner Tina Tarpgaard, der sammen med Recoil Persormance Group vil indtage rådhushallen med en forestilling, der tager udgangspunkt i kommunens borgere og deres drømme og håb for fremtiden, men også deres frygt.

"Extended Falls to Humanity" er ikke en traditionel forestilling, hvor man sidder på publikums-pladserne og ser tingene udspille sig foran én. I denne forestilling kan man komme og gå, som man vil. På rådhuset inviteres man til at deltage i forskellige aktiviteter. Man har blandt andet mulighed for at lægge sig i det bløde skum og komme på en lydrejse via 3D-lyd i de særlige høretelefoner, som bruges i forestillingen. Som afslutning er der desuden mulighed for at være med i en time lang 'silent disco'-event.

Recoil Performance Group besøger forud for værket kommunens rådhus og borgere. Med udgangspunkt i borgernes egne fortællinger og spekulationer over vores fælles fremtid skaber forestillingen en koreografisk, visuel og musikalsk oplevelse af den enkeltes og kollektivets tilstedeværelse i det politiske rum. Ved hjælp af 3D-lydteknik, og sammen med en scenografi bestående af 20 m3 skum-kuber, skaber Recoil en ny oplevelse af rådhuset.

Tina Tarpgaard har tidligere vundet Reumert-prisen for danseforestillingerne "Frost" (2010) og "Living Room" (2012). Forestillingen kan opleves på rådhuset 1. til 3. april, og den skal derefter opføres på blandt andet rådhusene i Helsingør og København.

0/0
112

Beredskabschef: Pas på med åben ild

112

Ung mand tage uden kørekort tre gange - så røg bilen

112

Bilist undveg krondyr - men ramte vejtræ

Ringkøbing

Gamle Dage Ekstra: Fjordstien fylder 100 og er en af de ældste naturstier i Danmark

Ringkøbing

Travl påske for tyvene: Fire indbrud på én vej

Kultur For abonnenter

Esbens elektriske Eldorado fylder hele huset: Jeg er vaccineret med en grammofonstift

Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere