Annonce
Skjern

Lokal frimenighedspræst er bekymret: Ryger vi på listen over anti-demokrater?

Frimenighedspræst Jens Lomborg, Skjern Bykirke, er bekymret over lovforslaget. Enhedslisten er åben for at sætte abortmodstandere i samme bås som antidemokrater, og derfor advarer Jens Lomborg mod konsekvenserne af lovforslaget. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Konservative kristne bliver i den politiske debat puljet i samme bås som islamister, og det bekymrer frimenighedspræst Jens Lomborg, der nu advarer mod konsekvenserne af et lovforslag.
Annonce

SKJERN: Egentlig skulle det handle om at forhindre islamistiske ekstremister i at virke i Danmark ved at bremse pengestrømmene til dem, men et nyt lovforslag har sat gang i debatten om ytringsfrihed i kirkelige kredse.

Kort fortalt lægger et nyt lovforslag op til en offentlig forbudsliste, som folk kan havne på uden at blive hørt først, hvis det vurderes, at de modarbejder demokrati og grundlæggende friheds- og menneskerettigheder.

Listen skal forhindre økonomisk støtte til ligesindede. Det kan blive en trussel mod de såkaldte konservative kristne, der har et anderledes forhold til kvindelige præster og homo-ægteskaber, mener Jens Lomborg, der er præst i Skjern Bykirke og formand for Evangelisk Luthersk Netværk. I et indlæg i Kristeligt Dagblad advarer han mod konsekvenserne.

Han blev især bekymret, da Enhedslistens demokratiordfører Rosa Lund i forbindelse med lovforslaget sagde, at hun er lige så bekymret for abortmodstandere, som hun er for islamister, og partiet er åben for at sætte dem på samme liste.

Det vil ramme den kirkelige højrefløj, og Jens Lomborg finder det som en ret haverisk måde at trække holdninger ned over hovedet på anderledestænkende - i dette tilfælde konservative kristne.

- Jeg ved godt, at der kun er få, der har de holdninger, men derfor må vi da stadig have lov til at tale om det. Det kan ikke passe, at vi ikke længere tør stole på det gode argument, siger Jens Lomborg.

Annonce

Skyder med spredehagl

Ifølge Jens Lomborg er det et led i den identitetspolitiske strømning, hvor eksempelvis kønsnormer er ophævet, hvilket konservative kristne er modstandere af, og alene det, at man kan nå dertil, hvor der bliver fremsat et lovforslag om en offentlig liste over anti-demokrater, finder Jens Lomborg med egne ord "ret vildt".

Han er enig i, at der er et reelt problem med islamistiske fundamentalister, men når der bliver lavet en lovgivning, som kommer til at skyde med spredehagl, fordi den ikke må ramme en enkelt gruppe, bliver det ifølge frimenighedspræsten problematisk.

- Man skal sætte ind der, hvor der sker noget ulovligt, fastslår Jens Lomborg.


Jeg ved godt, at der kun er få, der har de holdninger, men derfor må vi da stadig have lov til at tale om det. Det kan ikke passe, at vi ikke længere tør stole på det gode argument.

Jens Lomborg, præst i Skjern Bykirke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce