Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lodsejernes talsmand: Sagen har skabt dårlig stemning i byen

- Jeg tror, alle i byen ønsker et punktum for, om der skal bygges eller ej. Det er træls, alt det, sagen har ført med sig. Det har ikke været gavnligt, siger Preben Laugesen.
Preben Laugesen glæder sig til at få sat punktum for diskussionen om Bomidtvest-byggeriet, som har skabt surhed folk imellem.

Videbæk: Preben Laugesen, der er talsmand for lodsejerne, der sælger jord til Bomidtvest-byggeriet, har ingen kommentarer til det forlig med husejer John Lundager Sørensen, som han har forhandlet hjem. Til gengæld glæder han sig til, at sagen kommer til afstemning i byrådet den 21. maj.

- Det er rart, at det bliver afklaret. Det har taget lang tid. Jeg tror, alle i byen ønsker et punktum for, om der skal bygges eller ej. Det er træls, alt det, sagen har ført med sig. Det har ikke været gavnligt. Der er nogen, der er blevet sure på andre. Der har været dårlig stemning. Ingen vil jo udtale sig om sagen på grund af tonen i debatten på Facebook og i medierne. Jeg tror dog ikke, jeg har mistet venner, og jeg tager det heller ikke personligt, siger Preben Laugesen, der er tidligere formand for Videbæk Erhvervsråd, og nu driver virksomheden Promal A/S i Holstebro.

- Jeg har følt, at fordi ingen andre ville bakke projektet op, måtte jeg gøre det for byens skyld. Det er et godt projekt for byen, og derfor vil det glæde mig, hvis det bliver stemt igennem med et komfortabelt flertal. Det kan være, det bliver tæt, men jeg håber, politikerne kommer så langt op i helikopteren, så de kan se perspektivet på den lange bane for byens udvikling.

Annonce

Erstatning til Dalsvinget

Foruden husejerne Bredgade 76 og 86A, der bliver kompenseret for blandt andet skyggegener fra de femetager høje bygninger, vil der også falde en kompensation til naboerne på Dalsvinget. De vil få erstatning for de indbliksgener, de får fra vinduerne i de 16 meter høje bygninger, der rejses for enden af deres baghaver.

- De er selvfølgelig ikke glade for byggeriet, og det kan vi godt forstå, men der er 70 meter derover, og de får ingen skyggegener. I det omfang, der er gener fra indblik, får de erstatning, som vil blive fastsat af en uvildig kommission. Erstatningerne ligger typisk på halvandet hundrede tusinde kroner. Det er ikke sikkert, de er tilfredse med det, men de får trods alt erstatninger, siger Preben Laugesen.

Bedst inden helhedsplanen

Han mener, at Dalsvinget-naboerne overreagerer og ser spøgelser, og at Videbæk om fem-ti år vil være glade for de tre Bomidtvest-bygninger. Samtidig mener han, at det er en fordel, at byrådet siger ja eller nej, inden Videbæk skal til at diskutere en helhedsplan. Flere politikere har ellers ønsket, at højhusene skulle afvente og indtænkes i helhedsplanen.

- Hvis ikke byggeriet ville blive afklaret inden helhedsplanen, ville vi komme til at tale om, hvad vi ikke skal have i Videbæk, i stedet for, hvad vi gerne vil ha’. Derfor er det rigtigt at få det afviklet inden helhedsplanen, siger Preben Laugesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce