Ringkøbing-Skjern

Lodsejernes talsmand: Sagen har skabt dårlig stemning i byen

- Jeg tror, alle i byen ønsker et punktum for, om der skal bygges eller ej. Det er træls, alt det, sagen har ført med sig. Det har ikke været gavnligt, siger Preben Laugesen.
Preben Laugesen glæder sig til at få sat punktum for diskussionen om Bomidtvest-byggeriet, som har skabt surhed folk imellem.

Videbæk: Preben Laugesen, der er talsmand for lodsejerne, der sælger jord til Bomidtvest-byggeriet, har ingen kommentarer til det forlig med husejer John Lundager Sørensen, som han har forhandlet hjem. Til gengæld glæder han sig til, at sagen kommer til afstemning i byrådet den 21. maj.

- Det er rart, at det bliver afklaret. Det har taget lang tid. Jeg tror, alle i byen ønsker et punktum for, om der skal bygges eller ej. Det er træls, alt det, sagen har ført med sig. Det har ikke været gavnligt. Der er nogen, der er blevet sure på andre. Der har været dårlig stemning. Ingen vil jo udtale sig om sagen på grund af tonen i debatten på Facebook og i medierne. Jeg tror dog ikke, jeg har mistet venner, og jeg tager det heller ikke personligt, siger Preben Laugesen, der er tidligere formand for Videbæk Erhvervsråd, og nu driver virksomheden Promal A/S i Holstebro.

- Jeg har følt, at fordi ingen andre ville bakke projektet op, måtte jeg gøre det for byens skyld. Det er et godt projekt for byen, og derfor vil det glæde mig, hvis det bliver stemt igennem med et komfortabelt flertal. Det kan være, det bliver tæt, men jeg håber, politikerne kommer så langt op i helikopteren, så de kan se perspektivet på den lange bane for byens udvikling.

Erstatning til Dalsvinget

Foruden husejerne Bredgade 76 og 86A, der bliver kompenseret for blandt andet skyggegener fra de femetager høje bygninger, vil der også falde en kompensation til naboerne på Dalsvinget. De vil få erstatning for de indbliksgener, de får fra vinduerne i de 16 meter høje bygninger, der rejses for enden af deres baghaver.

- De er selvfølgelig ikke glade for byggeriet, og det kan vi godt forstå, men der er 70 meter derover, og de får ingen skyggegener. I det omfang, der er gener fra indblik, får de erstatning, som vil blive fastsat af en uvildig kommission. Erstatningerne ligger typisk på halvandet hundrede tusinde kroner. Det er ikke sikkert, de er tilfredse med det, men de får trods alt erstatninger, siger Preben Laugesen.

Bedst inden helhedsplanen

Han mener, at Dalsvinget-naboerne overreagerer og ser spøgelser, og at Videbæk om fem-ti år vil være glade for de tre Bomidtvest-bygninger. Samtidig mener han, at det er en fordel, at byrådet siger ja eller nej, inden Videbæk skal til at diskutere en helhedsplan. Flere politikere har ellers ønsket, at højhusene skulle afvente og indtænkes i helhedsplanen.

- Hvis ikke byggeriet ville blive afklaret inden helhedsplanen, ville vi komme til at tale om, hvad vi ikke skal have i Videbæk, i stedet for, hvad vi gerne vil ha’. Derfor er det rigtigt at få det afviklet inden helhedsplanen, siger Preben Laugesen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Turismen i Ringkøbing-Skjern skal bruge 1500 nye medarbejdere de kommende år

Ringkøbing-Skjern

EP-valget: Stemmeprocenten er højere end sidste gang

Ringkøbing-Skjern

Stor forskel kommunerne imellem: Ringkøbing-Skjern bruger fire gange mindre end Varde på eksterne vikarer i ældreplejen

Ringkøbing-Skjern

Ugens anbefalinger: Insekter, mavedans, traktortræk og dæksparkeri

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sprogskole samler flere elever i Ringkøbing – svært at finde lokaler i Skjern: Det er lidt bekymrende

Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand for børne og familie-området: Ikke sjove besparelser, men vi har fokus på kerneopgaven

Ringkøbing-Skjern

Spareforslag: Luk Streetparken og Makerspace

Ringkøbing-Skjern

Kampen om V-stemmer spidser til: Hvad vejer tungest - 62 års borgmestererfaring eller en tidligere bankdirektør?

Ringkøbing-Skjern

Cykelsti bliver 3,2 millioner kroner dyrere end forventet: Finansiering er på plads